Ditt klimatansvar?

mariaDå det gäller klimat och miljödebatten så kan man fundera vad man ska svara sina barn och barnbarn om man får några då de kanske kommer att ställa mig mot väggen och fråga vad jag gjorde för att minska klimatpåverkan. Jag visste ju, jag var ju med när man hade möjlighet att påverka och få klimatet och miljön att hålla. Jag kan ju svara att jag varit med i ett parti som tagit stora svåra beslut för att klara klimatmålen både nationellt och internationellt. Klimatetpåverkan har ju inga gränser…. Jag kan säga att jag var med och tog beslut i vår kommun om hur vi kunde hjälpa till att övergå från nyttjande av miljöförstörande energi till förnyelsebara energikällor. Idag släpper varje svensk ut 6 ton koldioxid varje år. Tyskarna 10 ton och finnarna 13 ton, det är inte försvarbart och vi måste själva ta vårt eget ansvar och jobba hårt var och en av oss för att få ner antalet ton koldioxid. Vad gör du?

En kommentar

  1. Christer

    Lågenergilampor, bränslesnåla bilar som är små och lätta (bara 12 % av den energieffektivisering som skett i bilmotorer de senaste 20 åren används till bränsleminskning, resten har gått till att göra tyngre och snabbare bilar), högre skatter på bränsletörstiga bilar, utveckla alternativa bränslen till skotrar, tilläggsisolera hus etc etc.
    Sedan ska vi kräva av industrin att de spar de 30-50 % som forskar vet att de kan med dagens teknik (utan att minska produktionen). Sedan, med vindkraft och mer bioenergi och den inom 10 år kommande sol- och vågenergin, ska vi INTE bygga ut någon mer vattenkraft, utan ta hand om den som finns. Förbättra de vattendrag som blivit förstörda, men som KAN göras bättre.
    Sist ska vi KRÄVA av Vattenfall att de lägger ner sina kolkraftverk i forna ÖSttyskland framförallt. Det finns ett internationellt vedertaget sätt att räkna ut miljöskulden som skapas på grund av mänsklig aktivitet, godkänt av internationella organisationer som ett bra sätt att bedöma miljöpåverkan. Vattenfalls brunkolsverk i forna Östtyskland generear en miljöskuld på 200 MILJARDER kronor varje år! Tiofalt mer än vad de genererar i vinst, totalt.
    Vattenfalls kolkraft (som de satsar 4 ggr mer pengar på än t ex vindkraften) gör Sverige till sämst i klassen i Europa. Pinsamt med ett sådant företag och pinsamt att de överhuvudtaget nämner Vojmåöverledningen som varandes en del i miljökampen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.