Företagsamt eller bara dumt??

Igår var jag i Stockholm och jobbade. Jag har blivit utsedd som en ambassadör för kvinnpors företagande. Jag var i gott sällskap då vi är flera hundra företagare i sverige varav jag och Sara Norman är de två som utsetts från Vilhelmina och sen en hel drös från kustkommunerna. Carin Holmkvist var med och berättade om sin forskning om kvinnors företagande. carin är en gammal bekant frånd en tid när jag var med och jobbade för kvinnliga resurscentran och en favvoforskare. Hon visade statistik på hur långsamt antalet företag som drivs av kvinnor ökar. Det är i dubblerad slow motiontakt. Hon sa även att de kvinnor som nu startar företag i verksamheter som traditionellt drivits av offentlig sektor går in i en fälla då den offentliga verksamheten drivs så ineffektivt att de som tar över får bra villkor idag men att det kommer att bli sämre villkor när offentligheten förstår att det finns vinster att göra vbara man är effektiv…den var en tanke som jag inte tidigare tänkt…Men väldigt viktig att fundera vidare på. Maud en annan gammal bekant kom och pratade om vad regeringen vill och hur de satsningar som nu görs ska stimulera företagsamheten och tillväxten. Hon grät allt en skvätt när hon förstod av de stående ovationerna och de inspirerade frågorna från företagen att här var hon bland vänner. företagarna ser och förstår vad politiken går ut på, ser helheten och märker direkt att nu är det en annan syn på företagsameht och entreprenörskap som råder……

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.