Vilken är den rätta huvudstaden?

Vi är på resande fot och umgås med våra döttrar som bosatt sig i Göteborg. Vi passerade Trollhättan igår och strosade runt och tittade på båtar, slussar och åt räkmackor. Vi har ofta hört i min familj att Trollhättan är den rätta huvudstaden. Detta då vi av någon anledning i generationer kört SAAB. Så varje år vi passerar så tittar vi fölrbi SAAB museet, men vi har ännu inte besökt det, vi måste ju ha något kvar ogjort till nästa gång!

Vattenfall hade ett event där igår då de firades fallens dag. Vi tävlade och vann med en vinnande slogan som svarade på hur vi ska klara av energiförsörjningen i framtiden. BYGG UT VOJMÅN! SÄG JA TILL EN ÖVERLEDNING!!

En kommentar

 1. Christer Borg

  …fanns i Näsåker också en gång i tiden. Numer lika borta som Vattenfalls driftskontor och arbetstillfällena…
  Du skrev ju detta blogginlägg innan jag kommenterade din artikel om Övermakt och underordning på annan plats i tidningen, men det tål att upprepas:
  Sverige kan energieffektivisera; inom industrin med mellan 30- 50 % UTAN att minska sysselsättning eller produktion. Detta i kombination med en rejält utbyggd vindkraft räcker väl för våra behov, så till den milda grad att vi skulle kunna stänga av to m kärnkraften.
  Men Maria vill inte höra på det örat; Svensk Energis propaganda (ja, de är en intresse- och lobbyorganisation för de elproducerande företagen i Sverige och vare sig de eller Elforsk producerar objektiv information) är tydligen ”bibel” hos Maria. 🙂
  Men hur mycket än Svensk Energi och Svenskt Näringsliv upprepar sina falska påståenden så blir det inte sannare för det.
  Svensk Energi/Svenskt Näringsliv/Vattenfall med flera är jätteglada för klimathotet därför att de med detta kan skrämma folk och påstå att vi nu måste bygga ut ALLT; inklusive kärn- och vattenkraft. Dessutom tjänar de stora pengar på att marknaden nu har dyrare och dyrare driftskostander för fossilbränslen; det driver upp priserna på all el. Och gör naturfientlig exploatering av vattendrag lönsam igen…
  Tråkigt att en centerpartist kan vara så förbålt ”urban” att man fullständigt ger blanka hum-hum i naturvärden och ekologi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.