FRA Lagen!

För er som följt min blogg så har ni förstått att det där med avlyssning inte varit så högt graderat på min topplista. Under sommaren har Centerpartiet diskuterat, mailat och resonerat med fler av de nätverk som är kritiska till FRA-lagstiftningen. Centerpartiet lhar haft det tufft internt och har nu även lyssnat på flera v de kritiska nätverk som finns omkring FRA. Nu läggs förslaget att den svenska trafiken ska avsiljas från FRA:s spaning.

Man har bedömt att det går att särskilja den internationella trafiken från den som har en kontaktpunkt i Sverige. I så fall kunde de delar av lagen som inte varit omstridda – signalspaning i etern och i transittrafik – träda i kraft som beslutat. Men med förstärkningar som man ska återkomma till riksdagen om.

Det känns bra att det faktiskt är så att ett parti kan ändra ståndpunkt när man debatterar och diskuterar länge nog. Det är kanske det som är essensen i en demokratin…det går att ändra sig om tillräckligt många lägger sig i och bryr sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.