Värdighet i debatten..

De argument jag mött i debatten om Vojmån och en överledning av vattnet från Vojmsjjön till Stalon bygger väldigt ofta på att man har erfarenhet av de regleringar som gjordes under 60 och 70 talet. Många känner sig berövade på sina rättigheter till mark och vatten och anser att Vattenfall bara är ute efter att roffa åt sig mer av våra naturtillgångar. Andra bygger sina argument på att vi ska bevara miljön, andra har inte vetat att ån redan är reglerad.

Jag har full respekt för att vi har olika åsikter i den här frågan och det är ju just därför som vi har en folkomröstning. Att vi tycker olika, kan argumentera och diskutera är grunden i en demokrati. Vi måste dock komma ihåg att inte angripa personer och misstänkliggöra de som står för en annan åsikt än vad man själv gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.