Miljön och Vojmån

Jag tror på det här projektet. Ett enormt projekt där man satsar 1, 5 miljarder kronor i vår kommun. Det är bra för Vilhelmina, det får hjulen att snurra och det blir ingen sämre Vojmå. Vi får större möjligheter att klara av framtiden och ha jobb och service kvar i kommunen. Vi får större möjligheter att nå de klimatmål som EU har ålagt oss.

Jag är övertygad om att Vattenfall kommer att göra allt de kan för att ställa ån i ordning så att vi får ett bättre fiske och miljö än idag. Detta då miljödomstolen kommer att vara mycket tydliga i vilka åtgärder som behövs för att inte skada miljön. Miljödomstolen är väldigt hårda idag och godkänner ingen miljöförstöring.

Jag har satt mig in i detta och jag tror på detta.

Vattenfall ägs av oss själva och lämnar 7,5 miljarder tillbaka till staten förra året. Det är dryga 900 kr per svensk.

OM ni ändå är osäkra nu så ska ni känna till att detta projekt måste i nästa steg drivas igenom miljödomstolen, som har mycket stränga krav, och granskas ännu en gång.

5 kommentarer

 1. Erik

  Hur kan du veta att Vojmån med hela sitt ekologiska system inte blir försämrad när en överledning skulle innebära en minskning av vattenflödet med 75 till 80 % under mer än ett halvår varje år? Kan du ge ett ex. på en älv eller å som har fått en bättre fiskreproduktion och därmed ett bättre naturligt fiske efter en exploatering? Jag förväntar mig ett svar!

 2. maria kristoffersson

  Det vatten som tas är främst under vinterhalvåret. Det gör att isen kan lägga på ån vilket mdför att fisken och bottenlevande organismer stressas mindre och klrar sig bättre. De biotopåtgärder som ska genomföras i ån efter en överledning ska ge förutsättningar för fisket att bli bra och ge platser för återväxt. Idag spolas många romplatser bort av de flödes ändringarna i ån som är idag..

 3. Erik

  Du svarar inte på frågan! Vilken älv har blivit bättre efter en exploatering? Kan du inte ge ett sånt ex. så är du inte trovärdig.

 4. Nya politiker

  Maria förlorar sin trovärdighet som politiker när hon håller på så här.Men verkar inte förstå det själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.