Kyrkan och hjärtat

Många har frågat mig om jag tänker gå ur Svenska Kyrkan efter det kyrkoherden sa i debatten på Fokets hus. Det han sa tog mig djupt i hjärtat, det gjorde ont och jag bär det inom mig. Det sårade som det gör när någon säger något som gör ont utifrån både vad som sägs och hur det sägs. Men jag lämnar inte kyrkan, men det kommer naturligtvis att påverka min syn och mitt förtroende för Ronny som min präst och själasörjare. Men kyrkan är min hemvist som troende människa, det är där vi stressade människor kan fina lugn, ro och där mina grundläggande värderingar möts. Jag kommer inte att lämna kyrkan, då kyrkan har en mycket viktig del i mitt samhälle.

9 kommentarer

 1. MKB

  Jag lyssnade på debatten och Ronny har inte sagt nånting som han ska be dig om ursäkt för.
  Ronny har rätt att ha en åsikt ovh att uttrycka den offentligt.Trampa inte på demokratin.
  Du ska skämmas för dina falska påståenden om Vojmån!

 2. Församlingsmedlem

  Håller med dig Maria. Hur skall någon som söker finna styrka hos sin kyrkoherde göra, när han istället valt att lämna dem för sin privatpersons intressen…

  Hur kan förtroendet någonsin återställas och av vem? Jo, av andra kristna som inte sviker sina ideal. Tack Maria!

 3. Roland Lindholm Dalasjö

  Både du och Ronhny Borde ta till sig dom tio budorden. Så sluta tramsa om dom sagda orden Från Nej-sidan om Maria.

 4. Rensa upp

  Det som nu sker visar på det förfall som sker bland makthavarna när folket verkar gå emot dem. Makt ,inflytande, prestige och pengar är viktigare än demokrati och yttrandefrihet.
  Istället för att försvara Ronnys rätt att ha en åsikt och att framföra den så fortsätter man angerppen.
  Ruttet!!

 5. Cener partist

  Vart har yttrandefriheten farit? har vi inte rätt att rösta på det vi tycker, utan att bli kränkta. Jag tycker att Vår kyrkoherde gjorde ett bra uttalande om Vojmån. Synd att ditt hjärta tog stryk, sök läkare för det då.

 6. obert

  Vad var det Ronny sa som gjorde att Maria Kristoffersson blev ledsen och skadad i hjärteroten. Tycker hela den här debatten har spårat ur. Sandlådenivå är ett understatement. Varför så många personangrepp? Respektera varandras åsikter med handling och inte bara med tomma ord.

 7. KG B

  Till Maria K:
  Du skriver i artikeln ’det kyrkoherden sa…’ och inte ’Ronny Thellbro sa’.
  Vem var det som sa vad i Folkets hus? Det var väl Ronny Thellbro som kristen privatperson. Inte kyrkoherden.
  Maria, gör skillnad när du skriver annars blir ju läsarens uppfattning att det var kyrkoherden som sa dessa ord. Och självuppfyllande att Thellbro inte som privatperson deltager i debatten. I en så här känslig fråga måste vara sak ha rätt namn och plats. Vänligen.

  Till Roland Lindholm sedan. Det här med de tio budorden. Din uppfattning kring alla avhoppen i fiske och miljögruppen, anser du din version vara den mest sanningsenliga? Är det så enkelt att alla avhoppare varken begrep eller talade sanning kring orsakerna?

 8. Stefan

  Du Maria,
  du sa i debatten att det är vårt ansvar att tänka på miljön, lokalrt, nationellt och globalt. Men vad åker du för bil, en 9-5 Aero är väl inget miljöval och din man kör inte heller direkt miljövänligt. Det värker i mitt hjärta när politikerna gör som vanligt, talar om hur vi gräsrötter ska göra och sedan gör något helt annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.