Tji jobb….

Nu har jag sovit igen söndagsnattens förlorade sömntimmar. Då låg jag mest och funderade och tänkte på hur vi ska jobba framåt utifrån att det inte kommer att bli några miljoner årligen till kommunen och inga 40 miljoner som jag hoppats vi kunnat bygga bl a en ny sporthall för.

Jag tar kanske på mig för stort ansvar för kommunens ekonomi, det är ju trots inte min egen plånbok. Men så fungerar jag, jag har fått ett ansvar att ta hand om skattebetalarnas pengar av väljarna och ska tillgodose de behov som medborgarna har och så det fattas pengar…..

Jag önskar att det var andra saker man kunde få ägna sig åt än som nu att söka sparåtgärder. Tänk om man fick jobba med frågor som satsningar och utbyggnad av välfärd och samhällsservice istället. ….

Jag kommer säkert att få ligga vaken och fundera på kommunens ekonomi fler nätter utifrån de prognoser som vi får från sveriges kommuner och landsting på befolkningsutveckling och de prognoser som säger att lågkonjunkturen kommer att ge en arbetslöshet på minst 10% i sverige då torde det bli upp mot 20% här hos oss i norrlands inland.

Samtidigt så hoppas jag verkligen på att de satsningar som Nejsidan lovat kommer igång så fort det bara går så att pengarna kommer in i kommunkassan och att de lyckas skapa jobb åt vilhelminaborna.

Nu ska jag försöka ägna mig åt arbetet i mitt företag som fått stå för många arbetstimmar för Vojmåfrågan.

4 kommentarer

 1. Medborgare

  Tråkigt att Maria fortsätter och gör politik av att övervägande delen av medborgarna röstade NEJ till en överledning. Har Maria inte tilltro till folket? Beträffande att skapa jobb, vi har en lågkonjunktur idag med ofantligt många varsel som har drabbat omvärlden och Sverige samt förmodligen även Vilhelmina, så jag hoppas att Maria inte avkräver nya arbeten av de som genom sin övertygelse röstade Nej. Det verkar en aning märkligt. Vid en information i början av bildandet av Vojmåns vänner påtalades det noga att de är en helt opolitisk förening som ville verka för Vojmåns överlevnad.
  Grundfrågan har ju varit Nej till en överledning eller Ja till en överledning, det kanske är viktigt att komma ihåg detta.
  Bra vore nog att kliva upp en nivå och att fortsätta ett politiskt arbete som en av de företrädare Maria nu ska vara i Alliansen för att verka för och måna om Vilhelminas bästa nu och i framtiden.
  Inte att påbörja en beskyllningsprocess åt det ena eller andra hållet, det skulle definitivt inte gagna Vilhelmina kommun.

 2. Demokrat

  Maria måste förklara sig.
  -Var inte omröstningen om ett ja eller nej till förstudiens förslag om en överledning?
  -Respekterar du inte ett demokratiskt val?

 3. Pinoccio

  Fattar ni inte att det aldrig var meningen att det skulle kunna bli nej. Vattenfall har satsat för mycket pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.