Två jular bort…

vilhelmina kommunÄnnu ett år har gått till ända och de dryga två år som jag verkat som ordförande i socialnämnden börjar äntligen ge spår. Den politiska processen tar sån oerhörd tid och många frågor vi började arbeta med i början av mandatperioden har ännu inte blivit verklighet, som Familjecentralen som trots beslut inte är verklighet ännu. Omorganisationen av verksamheterna är äntligen på banan och arbetskläder är verklighet idag, metoden Barns Behov i Centrum är på gång liksom Kvinnojouren. Seniorboendet jobbas det med liksom trapphusboende för unga funktionshindrade. Många av mina politiska prioriteringar börjar äntligen slå igenom.

Så här i juletid tycker jag att vi alla ska tänka lite extra på Kvinnojouren och de ideella krafterna som gör ett fantastiskt arbete. Ta och fundera på vad du kan bidra med till den verksamheten, se det som att du ger en julklapp till någon som behöver den. Du kanske har några leksaker, spel eller pussel, böcker, dukar, gardiner eller julpynt som du kan bidra med. Att få komma till en lägenhet där man känner omsorg och julstämning betyder mycket för de barn och de kvinnor som har behov av att söka skydd hos kvinnojouren under julen.

Tack alla ni som bidrar med engagemang, omsorg om era medmänniskor och kraft, i de verksamheter som socialnämnden ansvarar för, i ert goda arbete. Vi vet att behoven ökar både då det gäller omsorg om barn och unga men även om de äldre, handikappade och andra utsatta grupper. Ni som jobbar inom dessa verksamheter har en mycket viktig roll för att forma ett tryggt och varmt samhälle för både barn, ungdomar, vuxna och äldre. Jag vill önska er alla en skön, njutningsfylld och fridfull jul där ni har vetskap om att ni är behövda och uppskattade.

God jul till er alla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.