Tre kommunalråd

Förra helgen satt jag och trekommunalråd från Jämtland och väntade på natt tåget till Östersund på Stockholms central. Vi resonerade om de problem och de möjligheter vi ser i våra kommuner, problemen är väldigt lika och möjligheterna tangerar samma områden som energi, turism och utveckling av offentligt finansierad verksamhet. Det finns en enorm utvecklingspotential i våra kommuner men det finns även mörka krafter som är destruktiva som enbart sprider missnöje och skapar en felaktig bild av kommunernas framtid. Vi måste bara se att den strukturella kris som små kommuner befinner sig i är en kraft som skapar utveckling coh nya vägar att lösa problem. Flera av de små kommunerna har redan hittat nya välfärdslösningar som ger mer service till medborgarna för mindre skattepengar. Det var ett mycket kreativt möte, kanhända för att alla dessa kommunalråd hade åkt tjejvasan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.