Stor Norrland

Som jag redan förut berättat så är Alliansregeringen överens om att Sverige ska styras utifrån tre beslutsnivåer som all tre får beskattningsrätt, det är kommun, region och stat. Det är detta som gör att regionbildningen är intressant för Norrland.

Kammarkollegiets besked den här veckan om att hålla uppe tempot i processen när det gäller regionbildning i Norrland och att man även ställer krav på de sökande, var precis det vi behövde och väldigt bra. Det gör det lättare för oss som jobbar för en region att jobba på. Kammarkollegiet beredda att arbeta för att regionbildningen för Norrland del ska vara möjlig redan år 2011. Det är väl det jag och flera andra hoppats på och det är bra att vi äntligen har en tydlig vilja från både Kammarkollegiet och regeringen.

Det vi själva måste ta tag i är hur vi själva ska samverka, jobba ihop och orgnisera upp vår nya region. En viktig fråga är hur gränserna ska gå i Västernorrland och hur Jämtlänningarna ställer sig nu när de fått klara besked om regeringens vilja. Jag tror på ett stor Norrland som en stark och konkurrenskraftig region i Europa. Ett starkt Norrland som tar vara på de fantastiska resurser regionen bjuder.

maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.