Förtroende för politiker

Ibland så tror vi Svenskar att vi är sämre än vad vi verkligen är. Som när det gäller förtroende för våra politiker.

Svenskarna ahr stort förtroende för sina lokal- och regionalpolitiker än vad man har ute i resen av EU. Svenskar har större förtroende för sina lokala och regionala företrädare, jämfört med medborgare i andra EU-länder. Det visar en eurobarometerundersökning som genomförts i EU.

Av svenskarna så är det 68 procent som säger sig ha förtroende för den lokala och regionala nivå. EU-genomsnittet ligger på 50 procent.

Undersökningen visar också att svenskar fortfarande hyser stark misstro mot EU, 57 procent säger sig sakna förtroende, samtidigt som endast 25 procent säger sig ha förtroende. Det knepiga är att våra grannländer Danmark och Finland har större förtroende för Eu än vad vi har, jag fundrar vad det kan bero på…

Då det gäller förtroendet för regeringen så säger 56 procent av de tillfrågade att de litar på sina ledare.

Det finns ett starkt stöd för att kommunerna och regionerna ska få ökat inflytande i EU:s beslutsprocess i de svar som getts. Nära två tredjedelar av de tillfrågade anser att EU inte tar tillräcklig hänsyn till politikens inverkan på lokal och regional nivåoch det msåte man ju tolka som att det vill man öka eller förbättra. Det sitter som hand i hanske utifrån den debatt vi just nu för då det gäller regionalisering utifrån mina ståndpunkter…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.