Svara för hel……

Jag har fått kritik för att jag inte svarar på frågor i min blogg, både snälla och såna med diverse svärord….Det enda jag kan försvara mig med är att jag inte lägger så mycket av min tid på bloggen då det är så mycket annat som kräver min tid som arbetet i Emma Advice och politiken. Så ajg svarar på diverse frågor här:

Då det gäller kontakterna med Maud så handlar det om att berätta hur det ser ut i vår kommun och vår del av Sverige. Vi är inte ensamma om att ha en finansiell kris, lågkonjunktur och en kommunal ekonomisk kris. Så många kommuner pratar om samma saker som vi gör när vi träffas.

Att även spana mot Bryssel och den regionalpolitik som där formas är väldigt viktigt då mycket av det som ska ske i vår region påverkas och styrs av Europas regionala politik, den hänger ihop med hur den svenska regeringen satsar på glesa regioner.

Jag vet att en procentsats generellt över all verksamhet är tuff då jag har ansvar för de verksamheter som gått mest i underskott och som har mycket svårt att spara då pengarna rinner iväg dagligen. Det har bara varit flera ärenden den här veckan som kommer att kosta mycket pengar som vi inte har med i budget. Behovet av vård för barn och unga ökar liksom behovet av assistans och stöd för gamla, sjuka och handikappade.

Just nu så för vi diskussioner inför vårpropositionen som släpps den 14 april, problemet är dock att då ekonomierna krisar så krisar även statens ekonomi så jag vill inte ha så stora förväntningar på denna prop. Vår regering får respekt för sitt sätt att hantera krisen av andra länder i Europa, de kan dock vara kritiska till att vi så protektionistiskt håller ner vår svenska krona som gör att vi får exportfördelar mot andra Euro länder. Men regeringens sätt att sänka arbetslösheten har gjort att vi har en mycket bättre ekonomisk grund att stå på jämfört med andra länder nu när det krisar.

Jag är vald av Vilhelminaborna i demokratiska val för att ta ansvar och jobba för kommunens bästa. Det gör jag både i sammanträden, i möten med människor, föreningar, företag och myndigheter liksom när jag för talan på riksnivå eller i internt partiarbete. Det behövs dock fler som jobbar som jag då vi är allt för få som för regionens och kommunens talan både på nationell nivå som Europeisk. Så välkommen att engagera er i politiken för vi behövs allihop!

2 kommentarer

 1. Isak

  Du påstår att du har fått kritik för
  att du inte svarar på bloggen. Det må vara som en sak. Den 7 febru-
  ari så dristade jag mig med en ko-
  mentar trots att jag visste att det
  var meningslöst. För du har inte
  svarat på tidigare bloggar.När jag
  går igenom din blogg, så förutom
  mej så var det bara en partikamrat
  till dej som komenterat din blogg.
  Du producerar en massa text, men
  du verkar jobba för din egen skull.
  Men fortsätter du med din attityd
  så kommer du inte att bli återvald.
  Det är väldigt mycket prat men lite
  ödmjukhet och verkstad. Det bruk-
  ar inte va något bra koncept. Sorry

 2. Toni Appelqvist

  Om du inte har tid/lust att besvara inlägg så ska du heller inte göra inlägg. Punk slut.
  För jag tar för givet att du inte har problem med att försvara dina egna åsikter ?
  man måste ibland välja vad man ska stasa energin på här i livet. Man bör nog låta bli en del för att det inte ska bli halvgjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.