Mer makt till landsbygden

Lissabon strategin är en av de viktigaste strategierna någonsin för att skapa tillväxt. Att koppla samman denna strategi med en nationell regional utvecklingsplan är nödvändig för att nå framgång i det nödvändiga arbetet at skapa tillväxt i hela landet. Detta för att skapa välfärd och kunna behålla de europeiska demokratiska värderingar i framtiden. Lissabon strategin grundas på den sociala dimensionen, dvs. inga regioner ska släpa efter och hållbar utveckling ska råda i samspel med den ekologiska och ekonomiska tillväxten.

Det är ett viktigt arbete som nu ligger för Centerpartiet att ta fram en agenda för hållbara regioner utifrån en koppling till den Europeiska agendan men även utifrån dagsläget där många små kommuner har stora problem att säkerställa offentlig service främst utifrån ett sviktande befolkningsunderlag.

En viktig fråga är att ta diskutera om staten bör gå in för att tillförsäkra medborgare en likvärdig grundläggande service även i de kommuner som har en befolkning under 3000 personer.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.