Lokalproducerad mat
Lokalproducerad mat vill vi alla äta mer av idag, både för att vi då vet vad vi får i oss då vi ofta känner till producenten men främst för att vi då vet att det är klimatsmart att äta det som inte fraktats runt halva jordklotet. Många med mig köper aldrig kött från Brasilien eller Nya Zeeland.
Idag får vi större möjligheter att köpa lokala produkter. Kl 14.00 öppnar Martin Bergman och Kicki Danielssons sin nya anläggning i korsningen mellan E 45 och Vildmarksvägen ca 3 km norr om Vilhelmina, ett lämpligt promenadavstånd från Vilhelmina centrum. Jag hoppas verkligen att många upptäcker deras fantastiska produkter som pepparlaxen de fått Eldrimnerpriset för liksom de produkter de säljer som andra lokala producenter tillverkat som Anneli från Svannäs marinerade fetaost.
MArtin har fått oss Vilhelminabor att upptäcka att aborre är otroligt gott och inte är en massa ben bara, då han började sälja lokalt fiskad aborre som han gör abborfilé av. God, enkel att tillaga och lätt att variera.
Lycka till och jag lovar att jag kommer att vara en trogen kund!!
Senaste kommentarerna