2grader.se

www.2grader.se

 

Skriv under du med för att vara med och påverka för att stoppa klimatpåverkan. Den samlade internationella forskningen har visat att temperaturen inte får öka mer än 2 grader för att klimatpåverkan på jorden inte ska bli farlig eller oacceptabel. Nu väntar världen på politiska beslut som kan hejda klimatförändringarna. I december samlas världens ledare i Köpenhamn för att förhandla om en ny internationell klimatöverenskommelse.
Namnlistan kommer att överlämnas till representanter för USA:s och Kinas regeringar.
 
Gå in på www.2grader.se och lista dig du med. Nu är det få Västerbottningarn med på listan. Vi borde väl åtminstonde vara lika många som när vi klarade av att få både Umeå och Vilhelmina med på Monopolplanen….
 

Sprid detta vidare till alla du känner….
 

En kommentar

  1. Leif Danielsson

    Maria K. Vad har DU åstadkommit som är så bra för Vilhelmina? Jag menar, gapa stort över andras misstag är ju politikers jobb, men prata vewrklighet är en helt annan sak.
    Jag struntar blankt i ditt politiska käbbel som inte leder till något konkret, men har en annan viktig fråga till dig, som kan avgöra Vilhelmonas framtid.
    Vilhelminas befolkningsunderlag och därmed skatteförmåga kommer inte på långa vägar att räcka till för kommande behov. Alltså måste kommuner saom V-mina tänka i andra banor än finansiering via skatter.
    Vi har en kommun med oanade möjligheter att bygga vindkraftverk inom våra gränser. Ni borde bilda ett energibolag och sätta igång ett vindkraftprojekt i kommunens regi så fort som möjligt. Det skulle hjälpa kommunen att komma på fötter rent ekonomidkt.
    Jag är säker på att du fattar att detta skulle vara mycket bra för kommunens överlevnad, men samtidigt vet jag att det strider mot din och dina gelikars politiska ideologi.
    En allvarligt menad fråga: Hur känns det att förkasta ett sådant förslag p.gr.av att du är politiskt bunden att fördöma alla sådana idéer? Själv skulle jag kalla det politisk prostution.
    Jag har själv arbetat inom politiska projekt och vet vad det förväntas av en och för att behålla sin position och därmed jobbet, måste man ge avkall på sitt eget sunda förnuft. Befinner du dig inte i denna situation nu?
    (För övr. bor jag i Saxnäs just nu och är definitivt inte rädd om min anonymitet. Jag tycker du ger ett väldigt dåligt intryck i din position som kommunalråd. Svag, helt enkelt)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.