socialdemokrateran på väg att försvinna???

   

Socialdemokraterna har aldrig någonsin haft så låga opinionssiffror. Så låga siffror har det inte haft sedan vi fick börja på att rösta i det här landet..Idag så avgörs om

Lissabonfördraget har någon framtid. Då Irland röstar om frågan idag. Det verkar som om det blir ett ja vilket jag hoppas på då jag tror det blir ett starkare Europa med ett nytt fördrag.

För övrigt noterar jag att det ligger en film på You tube som visar hur illa våra fastigheter skötts under lång tid. Sporthallen har fått förfalla och nu står vi där med Arbetsmiljöverket som kanske  vill stänga anläggningen pga av detta undermåliga underhåll. Varför i fridens namn investerade inte Socialdemokraterna i fastigheterna under de goda åren????
 
 

6 kommentarer

  1. Anna

    Ja bra fråga. Men varför hålller ni inte istället vad ni lovat och bygger en ny sporthall istället för att gräva i gamla tider?

  2. se om ditt eget hus först

    Nästa val kommer centern ”försvinna” från Vilhelmina. Om man få över 6% är det ett under. S kommer säkert få minst 30-40% i Vilhelmina. Och vad får C på riksnivå? Var glad om ni klarar spärren på 4%. Att sitta och prata att S försvinner är uppenbart bara önsketänkande från din sida. Bedriv politik istället för att tjata om procent. När valet är klart 2010 då vet vi.

  3. Se om ditt eget hus först!

    Saknas det pengar till för att komma över spärren för C? Ni är väl det enda parti som är goda för en miljard. Ändå så haltar antalet röstande i EU-valet och kyrkovalet betänkligt. Opinionssiffror har vid flera tillfällen pekat på tröskeln kring 4%. Vad är det som får dig att tro att ni finns i riksdagen efter nästa val? Fullt möjligt att C löses upp i Vilhelmina om ni får ett par procent bara. Att i det perspektivet orera om S försvinnande och att det inte finns några pengar är rent obegripligt. Vad menar du egentligen?

  4. Tommy Streling

    Om Lissabonfördraget ratificieras innebär det att enskilda länders vetorätt i vissa frågor försvinner. Parallellt betraktar EU alla urantillgångar som gemensamma. Sverige har inga avtal som skyddar våra egna uranfyndigheter.
    Lissabonfördraget anger att EU-rätt står över all annan nationell rätt. Med beslut i ministerråd, EU-parlament och direktiv från kommissionen, kan det kommunala vetorätten undantas, oavsett vårt eget nationella eller kommunala ställningstagande.

    Är detta något odelat positivt, att förlora både nationell suveränitet och kommunalt självbestämmande? Ett starkt EU i vissa avseenden påstås det, men på bekostnad av lokalt, regionalt och nationellt demokratiskt inflytande. Är det värt det, tycker du? Är det värt risken? Är detta ett steg i en sann federalism? Vad har ett starkt EU för syfte i dina ögon, när den demokratiska dimensionen så avsevärt försvagats?

  5. m

    Och tyvärr är det inte bara sporthallen som är katastofal. Vi har en fantastisk byggnad(Regnbågens förskola) där det bedrivs en förskola idag, med fantastiska möjligheter men som inte har underhållits och nu ska rivas pga att det inte finns pengar. Och då finns det tydligen bara ett ställe, Triss i backe!!!!!!!!!!!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.