Ge upp det man tror på???Aldrig!!

Skulle du ge upp en sak som du benhårt tror på? Skulle du sluta att brinna för en sak bara för att det gick dig emot? Skulle du sluta tro på tomten?? Nä förstod väl det. Jag är en av dem som både tror på tomten och aldrig ger mig när jag verkligen tror på att det är det rätta.

Som detta att myndigheterna vill flytta bort från ett litet samhälles Centrum. Man kan välja att se på frågan kortsiktigt och utan att se varken effekter på sikt eller påverkan på sikt. Eller man kan välja att se frågan i ett större långsikitgt samhällssammanhang.

I en stor stad är centrumkärnan flera kilometer och bussar, taxi och spårvagnar finns för de som inte kan eller vill promenera. Där är man dessutom måna om att befria folket från bilberoende och med dessa städer ska vi jämföras!!!  Vi har inga taxibilar som snurrar runt och söker kunder, vi har inga bussar eller spårvagnar. Vi har ett kompakt litet samhällsservice där vi ska försöka samla service till medborgarna.

Jag tror verklgen inte på att flytten av samhällsservice ut i ett litet samhälles utkant kan vara bra varken för samhället eller medborgarna som dessa myndigheter ska ge service.

3 kommentarer

 1. Tommy Streling

  Vad tycker du då om de som kämpar för förskolan Regnbågen ska göra? Aldrig ge upp? De som inte fick reda på något förrän förslaget att riva Regnbågen slunkit genom arbetsutskottet?

  Föräldrarna vill inte lämna det, personalen vill inte lämna det. En underbar plats på jorden. Tänk om nu vita längorna måste bort, då blir det en stor park.

  Ombyggnationskostnaderna är överdrivna. För att legitimera rivning. Underhållsbudgeten på årliga 1,5 mkr har varit undermålig i åratal, in informell rivningspolicy skapas. Ni politiker avvecklar Vilhelmina, ni tror inte på det. För ni river vad som värt är

 2. Leif Danielsson

  Ja du, Maria, du har väldigt svåra frågor att slita med!
  Du tror inte att det vore idé att lägga energi på hur V-minas framtida ekonomi skall kunna räddas?
  Jag hoppas du inser att skatteuttag inte på långa vägar kommer att räcka och statens kassa sinar ju som bekant, när dina alliansvänner anser det viktikagre att sänka skatterna, trots penningbrist på i stort sett alla områden.
  Så det vore nog idé att se om kommunens hus redan nu.
  Jag skall ge dig ett tips, även om det uppfattas som att svära i kyrkan.
  BYGG EN KOMMUNAL VINDKRAFTSPARK, TJÄNA PENGAR!

 3. Christine Svensson

  Ja men du Leif. Ett sätt att rädda Vilhelminas framtid är väl att se till att centrum inte avfolkas. Alltså att rädda tätortens kärna. Sedan kan jag också hålla med om vindkrafts-tipset du ger. Det vore väl inte helt fel Maria och alla andra, att vi satsar på vindkraft. För någonting måste vi göra! Eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.