Ordförandedag SKL

Idag har jag varit på min första ordföfnadedag för kommunstyrelseordföranden i kommuner och landsting. Jag noterade direkt att jag missat kodexen, att ha partiloggan som pin på kavajslaget….och bredvid skulle en pin med kommunloggan sitta. Måste åtgärda detta till nästa år.  Denna fadäs visade sig inte spela så stor roll då grudnen för dagen var att SKL skulle brätta hur de ser på kommunernas ekonomiska bekymmer och hur de ska hanteras, hur löneförhandlingarna kan komma att hanteras och att finansministern och vice statsministern skulle berätta hur de ser på kommunernas situation, roll och ansvar. En bra dag där jag fick många argument med mig hem för den polkitik jag för hemmavid. Tuff, hårda tag men ack så nödvändig och så rätt!

3 kommentarer

 1. Leif Danielsson

  Ärligt talat, Maria, överskattar du inte din egen insats och betydelsa betr.tex. ekonomifrågor?
  Om vi ser krasst på saken, är det ju tjänstemännen som egentligen gör allt arbete?
  Sedan har du det stora ansvaret att läsa in dig och sedan framföra tjänstemännens slutsatser på ett politiskt korrekt sätt.
  Tänker du i något sammanhang svara på min fråga hur du ser på möjligheten att via vindkraftsutbyggnaden involvera kommunen och i förlängningen tjäna pengar på detta?

 2. Anders Haernbro

  Hej Maria!

  Tack för en trevlig start på ordförandedagen vid lunchbordet.
  Jag tycker också att det var en lärorik dag. Även om jag inte fann regeringsföreträdarnas politiska argument lika övertygade.
  Kanske ses igen nästa år, allt beror på våra kommunmedmänniskor.

 3. Maria Kristoffersson

  En kompis till mig i Skatteutskottet håller på att jobba med frågan om Vindkraften och hur en ersättning skulle kunna se ut till närsamhället. Vi ska ta upp denna fråga på 10 kommungruppen i december.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.