Värdig politik??

Gårddagens fullmäktige möte var inte kul! Det visade inte på politikens framsidor, det positiva och det utvecklande som det ofta är att jobba politiskt. Det visade på en annan sida. Men det kanske inte ska vara alltför enkelt att  driva utveckling och ta ansvar! 

Det som hände var att istället för en dags möte med beslut om en mängd olika frågor för kommunen så blev det en hel dags lång allmänpolitisk debatt som drog ut över kvällen, som gjorde att fullmäktigemötet fick ajóurneras till nästa måndag.  
Förutom förlusten för förtroende så grämer det mig att vi inte tar ansvar fullt ut. I de svåra ekonomiska tider vi nu är inne i måste spara än mer för att bekosta fler fullmäktigemöten. Att en dag till för att fortsätta kommunfullmäktige kostar ungefär lika mycket som inköp av skolböcker för ett helt år på Hembergsskolan.
Vilhelmina kommuns medborgare behöver pengarna till verksamhet, inte till timslånga debatter utan beslut.
Vad tycker du? Är det så här vi vill att politikerna ska agera i vår demokrati? Är detta ett sätt att driva värdig politik?

 

13 kommentarer

 1. Jan

  Orsaken är bittra Sossar som älskar att krångla. Tyvärr är dina kommuninvånare för bidragsberoende för att erkänna det!

  Lycka till!

 2. lf

  Ja,det ju näst intill patetiskt.Det är ju du som är chef!
  Det är ju du som skall se till att det drivs en värdig politik.

 3. Mikael Fjällstedt

  Hej Maria! Det som intresserar mig är, hur du som högste ansvarig för allinasens politik ser på misslyckandet? Det var väl inga andra än just ni som var ansvariga för gårdagens långa kommunfullmäktige.

  Under dom år ni har styrt Vilhelmina så har dom ekonomiska misslyckandena staplats på hög. Den har nu nått så pass högt att risken för tippning och okontrollerad söndring är nära.

  Lägg ansvaret på misslyckandet där det hör hemma. Nämnligen inom dina egna led. Men det är klart inget man är beredd att erkänna?

  Med vänlig hälsning.

  Mikael Fjällstedt

 4. Tommy Streling

  En blogg är en blogg.
  Inget viktigt kan här debatteras. Det har du skrivit i din egen blogg på VB, när du styrde bort debatten.
  En blogg är en digital dagboksanteckning, enligt dig.
  Det är inte här debatten sker, den sker i kommunstyrelsen och fullmäktige, där åsikter och intressen kanaliseras genom partierna.
  Vill du verkligen ha debatt om KF här?
  Inte en sammanfattad slutgiltig version av budgeten har jag sett i underlagen sedan juni.
  En timme innan KF framlades en ny version.
  Ni bäddar för ifrågasättande och daglång debatt.
  Vems är felet att klockan tickar?
  En blogg är en blogg.

 5. Bidragsberoende kommunmedborgare

  Jag har den största delen av mitt liv arbetat på ackord och fått betalt för ett utfört arbete utan hänsyn till hur lång tid det har tagit. Jag tycker att eftersom ni inte lyckades avsluta mötet på en dag så ska ni inte ha betalt för att sitta och tjafsa en dag till utan att tänka på vem som betalar er lön. Det är så det funkar i stora delar av verkliga livet. Inget utfört arbete ingen lön.

 6. Politisk abdikering nästa?

  Märklig retorik som det centerpartistiska kommunalrådet håller sig med. Beskriver ett fullmäktige utan politisk styrning och ledning. Ett kommunalråd som vänder sig uppgivet till allmänheten här i sin blogg och ropar nästan på hjälp. ”Vad tycker du?” skriver hon. ”Är det så här vi vill att politikerna ska agera i vår demokrati?” fortsätter hon som om det är någon annan än majoriteten som leder och styr fullmäktige. ”Är detta ett sätt att driva värdig politik?” avslutar hon till vi som läser. Tycker nästan synd om dig centerpartisten. Nej, är nog svaret på din sista fråga, 2010 tar det slut.

 7. Allmänpolitisk debatt

  Vilhelmina kommun har inte lagt fast några ramar för hur lång tid en allmänpolitisk debatt får ta. Vi kommer att ta fram såna dierektiv till nästa mandatperiod i förtroendemannautredningen.

  Några förtydliganden utifrån era bloggkommentarer: Kommunfullmäktige leds av kommunfullmäktiges ordförande och presidium, inte av kommunstyrelsens ordförande.
  Beslut tas i de beslutande rummen och inte i bloggar. Debatten sker både i politiska rum och ute i sociala media.

 8. Bella

  Stå på dej Maria.Du vill arbeta för Vilhelminas kommuns bästa. Sossarna är så rädd att du lyckas i ditt arbete att de gör allt för att sabba. De har glömt hur eländigt det var när de styrde. Att det fattades 19 miljoner i deras kassa som sopades under mattan kommer de inte ihåg

 9. Åke nILSSON

  Bella;
  Det har aldrig saknats 19 miljoner under vår tid vid rodret. Kommunen har alltid gått plus med S+V i ledning.

  Vi tar ansvar för Vilhelmina kommun. Alla måste få veta vilken budget vi beslutar om. Inte minst borgarna själva måste få veta.

 10. Greger

  Hörru Jimmy!
  Filibustrar gör man väl även i din egen kommun så det står härliga till?
  Tänkte på flygfrågan bla…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.