Norrland i malpåse…

Idag har vi haft ett möte i den arbetsgrupp jag jobbat för att ta fram underlag för hur en storregion Norrland skulle kunna organiseras. Vi bestämde där att lägga arbetet i vila, under den tiden vi väntar. Detta då arbetet att starta en storregion redan 2011 lagts åt sidan då vi inte kunde enas om var gränserna skulle gå.

Min tro är att det kommer att tillsättas en utredare för att jobba med regionsindelningen rent geografiskt. Då kan vi vara på gång igen till 2013 med att tillskapa en storregion där besluten läggs närmare människorna. Jag tror på denna federala ide, att de männiksor som berörs ska besluta coha tt administrationer är en mindre viktig del som kan ligga var som helst. Det viktiga är att vi får en struktur som gör att samhället fungerar och att människor känner sig delaktiga i de beslut som berör deras vardag. Men motståndet är stort mot att lägga ut administrationer längre ut från den centrala och regionala nivån.

Kanhända är det de som är rädda att förlora makt som är mest motsträviga???

En kommentar

  1. leif ahlmark

    Hej Maria, kan du föklara hur besluten kan komma att tas närmare dem de berör om det skapas en storregion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.