Vattenfall, Maud och makt

Förra veckan på ett möte i Skansholm fick jag frågan vad jag tyckte om Maud Olofsson och Vattenfall. Jag sa att jag tycker att hon får omotivetat med skäll. Hon får aldrig kred för det fantastiska jobb som hon faktiskt uträttat då det gäller den ekonoominska krisen och bilindustrin i sverige. Inte heller ser allmänheten att det faktiskt är hon som dragit fram det som Vattenfall försatt oss svenskar i. Jag försöker förstå vad det är som ligger bakom denna hetsjakt, är det så enkelt att det är för att hon är den kvinna i sverige som har mest makt?  Då kvinnor med makt är utmanande för många.

Vattenfall har i långa tider varit ett maktnäste som varit synnerligen svårbemästrat för alla regeringen genom åren. Det är inte första gången Vattenfall  har en egen ide av hur företaget ska drivas och inte brytt sig om ägardirektiven. Att Maud nu sätter stopp för detta ska väl hon ha kred för och inte smutskastning för då hon säkerställt att företaget fått en ny VD som har direktiven klara för sig. Centerpartiet, Alliansen, Medborgarna vill att  Vattenfall ska slå in på en väg mot ökat miljöansvar och omställning mot en uthållig elproduktion.

3 kommentarer

 1. En gång röstat på centern - never more!

  Hon påstod att Vattenfall och dess VD inte visste vad dom skrev på när man tog på sig ett stort ansvar för tysk kärnkraft! ÄNDÅ HAR HON FULLT FÖRTROENDE FÖR STYRELSE OCH VD! Märkligt!

  En konsekvent linje hade varit att byta ut styrelsen i Vattenfall! Och att den nya styrelsen snabbt avlägsnar VD:n. Maud Olofsson är inkonsekvent!

  Miljöpartiet anklagade tom. Maud Olofsson att ljuga.

  Maud Olofsson har med den här regeringen sålt ut de gamla centerpartistiska ståndpunkterna i energifrågan.

  Nu kämpar hon för att försöka rädda sig själv!

  Vi får se vad framtiden har att visa!

 2. f d centerväljare

  Ledsamt, tyvärr är centern med Maud i ledningen på väg utför! Sprattlar hit och dit för att rädda sitt eget skinn!
  MARIA, gör som många av oss andra, lyft blicken, ta bort skygglapparna från Stureplanscentern och återvänd till den tidigare centerpolitiken med jordnära och landsbygdsvänliga ideologin!

 3. Hulk Hogan

  Jag tror och vet precis som du Maria, att folk är rädda för kvinnor med makt.
  Ser fram emot att du nån gång kommer å bli statsråd.
  Min röst i kommande val har du i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.