Centerpartiet satsar på Norrland

 

Centerpartiet vill skapa helt nya skattebaser i Norrland. En skattegrupp i partiet har jobbat med att ta fram förslag för att underlätta för glesbygdskommuner. Äntligen får vi ett system som kan hålla över tid…
De nya förslagen gör det möjligt för kommuner och landsting i norra Sverige att hävda sig på egna meriter.
-Äntligen kan vi presentera något för landsbygden som inte bygger på bidrag och understöd utan på att skapa förutsättningar utifrån egna förutsättningar och kraft, säger Per Åsling som är ordförande i skattegruppen.  Jag ringde honom nyss då jag väntat på att få släppa denna nyhet…
Skattegruppen presenterar fyra nya förslag om bygdepeng, prisreduktion för el i norra Sverige, naturresursbeskattning och lokal beskattningsrätt av fritidshus. Med de här förslagen kan näringar och naturresurser beskattas där produktion och verksamhet bedrivs, inte där huvudkontoret placerats.

En kommentar

  1. Andreas Westin

    Låter vettigt och bra! Är det inte liknande system som finns i USA för delstater som exempelvis Alaska?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.