Kommunalrådet informerar V 52

 

Vecka 52 är en kort och härlig Julvecka.
Måndagen börjar med möte med alla ordföranden i nämnderna där vi går igenom vad som är aktuellt i respektive nämnd. Det är JonnyKärkkäinen, Katharina Hahlin, Leif Ahlmark, Lars Eliasson och jag som träffas varje måndagsmorgon. Vi träffar även förvaltningscheferna Karl-Johan Ottosson, Lars Ekbäck, Roland Bång, Anders Larsson, Gunnel Karlsson och går igenom planeringen för starten av 2010 och aktuella frågor som ska lösas innan julen.  Efter lunch träffar ja  Forskningsenheten och lägger upp en strategi för hur vi ska kommunicera med de andra kommunerna som är stiftare i denna stiftelse. Lycksele har flaggat för att inte betala sin avgift vilket innebär en hel del bekymmer som måste lösas. Går även igenom det dokument som lägger grunden för kommande strukturfondsperiod där jag jobbar med att påverka för att få in de viktiga frågorna och strategierna för vår kommun och regions del. Det är viktigt att hålla lite koll i kikaren för att se vad som ligger på den europeiska agendan som påverkar oss i vår kommun. Jag kommer att lobba och jobba vidare för att få in våra synpunkter under julen då detta håller på att skrivas just nu. Få är dock involverade eller intresserade av frågan från vår region vilket är förödande då de intentioner som läggs fram styr hur pengarna kommer att fördelas. Då vi satsar på destination Södra Lappland så måste dessa ambitioner om besöksnäring finnas med i skrivningar för att vi ska kunna ta del av medlen i kommande period.
Har en träff med Åke och avslutar dagen med att ha ett uppföljningsmöte med Karl-Johan där vi går igenom året som gått ,vad som fungerat bra och mindre bra.
Tisdag är jag ledig då jag, Lottakarin, Natali, Hannah och min syster Eva och hennes barn åker till mamma i Golisen. Städar huset, pyntar och ordnar för jul. Under dagen ringer massmedia, VK, VF, SVT och DN för att ställa frågor då Försäkringskassan och Skatteverket tagit ett centralt beslut att inte flytta in i kommunhuset utan de väljer att flytta till industriområdet tillsammans med polisen och AF. Jag förstår att det utgått riktlinjer från nationell nivå utifrån de ambitioner som finns för att flytta samman myndigheter i glesa regioner. Blir dock både ilsken och ledsen att man inte tar ansvaret att se till medborgarnas bästa. För en liten ort är det så viktigt att hålla samman ett levande centrum och där måste man hjälpas åt både privata och offentliga för att klara detta. Man bör även se till de möjligheter som finns för kommunikationer och möjliggöra för ett minskat bilåkande ur klimathänsyn. Det kan bli ökade kostnader för kommunen om flytten kräver ett ökat färdtjänståkande för att klara av tillgängligheten för de som inte kan köra bil.
Tillbaka hem på eftermiddagen och städar hemma. På natten kommer min äldsta dotter med sin man åkandes rån Göteborg för att fira jul hemma. Härligt att ha henne här!
Onsdag är det en del avtal som ska skrivas under, tillstånd för att få servera alkohol och avfallshantering och sånt.  Skriver svar på en insändare , jobbar igenom mailboxen som snabbt blir fylld när man är borta nån dag, sänder julhälsningar och sen tar jag julledigt.
Jag vill önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott nytt år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.