Kommunalrådet informerar V 3

 

Måndag: Alla måndagar har majoriteten en politisk ledningsgrupp där vi pratar om aktuella frågor, lägger upp riktlinjer för vårt arbete och pratar ihop oss i olika frågor. Sen träffar vi cheferna för att prata ihop oss med dem och få information om vad som händer just nu. Efter dessa möten träffar jag Åke där vi pratar om de frågor som vi ska jobba med, vi fördelar ansvar för olika träffar och jag informerar om vad som är på gång.  Den här måndagen jobbar jag sedan vidare med att förbereda och skriva ut olika dokument som ska med till eftermiddagens och kvällens möten då vi har kommunfullmäktigegrupp och strategigrupp. Natali kommer hem och har ont i halsen och öronen…
 

 

Tisdag: Upp med tuppen för att åka till Granddagarna i Stockholm där det idag är Länsstyrelsens dag. Jag har tidigare lagt ut vad som sades på dessa dagar på bloggen www.vilhelminabloggen.se. Efter detta så hade jag mitt första möte med 10 kommungruppen som ordförande. Där pratade vi om utvecklingen av bredband i våra kommuner, hur vi ska samverka mellan våra tre gymnasieskolor och vilken tidsplan detta samarbete ska ha. Sedan diskuterade vi forskningsenheten som vi äger som en gemensam stiftelse. Vi fick även information om arbetet med strukturfonderna och om sektorsprogrammen. Vi lade upp strategier hur vi som inlandsregion ska jobba för att påverka dessa för oss så viktiga frågor. På kvällen satt jag i hotellsängen med datorn och förberedde mig inför morgondagens föreläsning.  
 

 

Onsdag: Den här dagen är Lyckseles dag och det var väldigt hedrande att de ville ha med mig som en av de tre föreläsarna. Kände mig så väl tillfreds då jag får lyfta de strategiska framtidsfrågorna på en sådan här nivå där det samlade tillväxtansvaret finns på plats i lokalen. Det var extra kul att vi tre som föreläste hade samma röda tråd genom våra föreläsningar, temat och slutsatserna föll väl samman. Det gav denna dag en extra styrka. Hem på kvällen, läste ut Dan Browns senaste bok på flyget hem, Kom hem till en riktigt sjuk dotter, en utarbetad man, en tvättstuga full med tvätt, posthög på diskbänken och ett tomt kylskåp. Märks att Lotta inte är hemma…
 

 

Ringer den fantastiska uppfinningen på sjukstugan på torsdagsmorgon där de sedan ringer upp. Natali får komma till doktorn och Ulf kommer hem och skjutsar henne då jag är uppbokad på möten. Ibland känner man sig som en riktigt usel mamma. Jobbar med trafkfrågor tillsamman med Jonny, Roland, Heidi och Maggan då vi ska försöka få skolskjutsar som går så att det underlättar för familjer att välja skola. Alla familjer har rätt att välja vilken skola deras barn ska gå i, men man kan dock inte få skolskjuts idag om man vill att ens barn ska gå i en annan skola. Har ett lunchmöte med en företagare om planer på nya företagsideer. Har under eftermiddagen flera samtal från Kittelfjäll och Dikanäs med olika personer som lyfter olika frågor. Dikanäs verkar vara på G. Har genomgång av ärenden som ska upp till kommunstyrelsens arbetsutskott med Karl-Johan ända tills Ulf kommer och hämtar mig. Natali är inte intresserad av att äta något annat än frysta hallon. Men innan kvällen är slut har penicellinet verkat och hon vill ha tortellini…Skönt! och tack Dr Max för det..
 

 

Fredag; Går igenom handlingar, pratar flyg och förbereder för möte angående Kittelfjäll. Idag presenteras det nya projektet TRIO som vi driver tillsammans med flera olika parter för att samla all kraft som finns i samhället för att underlätta och stötta unga att skapa sig en bra framtid. Vi sökte medel från ESF, Europeiska Socialfonden och blev beviljade dessa. Vi har varit dåliga på att söka projekt, men vi ska bi bättre på detta då det är den enda vägen vi kan finansiera tillkommande verksamheter och driva utvecklingsfrågor. Lärcentrum håller i detta och bjuder på gofika. Jag missade dock detta då jag var uppbokad med en advokat. Har ett möte angående Kittelfjäll och utveckling av skidåkningen och blir bjuden på lunch på hotellet. Pratar med min väninna Maud om diverse frågor jag vill ventilera, en ynnest att ha denna dirketkontakt med regeringen. Att dessutom få vara sig själv och kunna både svära, prata om barnen och vara sig själv och få förklara och resonera fram och tillbaka ger så otroligt mycket . Hon är erfaren, klok, förstår maktstrukturerna och vill verkligen hjälpa till. varje samtal med henne ger både energi och en kick i baken. 

De kommande veckorna ser ut såhär:
 

Vecka:4
 

·         Måndag: Politisk ledningsgrupp kl 8.00, träff med oppositionen, Träff med presumtivt företag, På kvällen företagarkväll. Den här veckan sker det sista jobbet med förtroendemannautredningsremissen.
 

·         Tisdag: Kommunstyrelsens arbetsutskott
 

·         Onsdag: Kommunstyrelse med närvaro av North Sweden Sabine Mayer. På kvällen startar Politikerskolan och samma kväll kommer några Stockholmska förståsigpåare hit och vi ska prata destinationsutveckling.
 

·         Torsdag: Med Akademi Norr i Umeå där vi ska jobba med strategiska utvecklingsfrågor där vi fokuserar på destinationsutveckling och gränsdragning för olika ansvarsområden. Åke, Karl-Johan och jag deltar tillsamman med andra chefer och politiker i regionen i en kurs på handelshögskolan för att få stöd och utveckla vår kompetens i dessa frågor samtidigt som vi jobbar med det konkreta jobbet att formera destinationen Södra Lappland.
 

·         Fredag: begravning av Moster Anna. Idag ska remissen för förtroendemannautredningen vara klar så sista skrivandet sker idag.
 

Vecka:5
 

·         Måndag: Politisk ledningsgrupp samt kommunledningsgrupp träff med Forskningsenheten och träff med Åke.
 

·         Tisdag-fredag: Åker till Göteborg för Centerpartiets kommundagar Det är nästan varje år i alla partier utbildnings och nätverksdagar för ledande kommunpolitiker. Ett sätt att få inspel, diskutera och fylla på det dagliga jobbet.
 

Vecka:6
 

·         Måndag: I Umeå för träff med c-kommunstyrelseordföranden i länet samt Centerpartiets ledningsgrupp. 
 

·         Tisdag: Remisssvar för Lagen om valfrihet.
 

·         Onsdag: Ev Sveriges kommuner och landsting i Piteå
 

·         Torsdag: Ev Piteå
 

·         Fredag: Träff angående lokal handel och kommersiell service med Länsstyrelsen och våra tjänstemän i kommunen.
 

·         Lördag-Söndag Sköter vi liften och cafét i granberget.
 

 

 

Vecka:7
 

·         Måndag: Kommunfullmäktige
 

·         Tisdag:
 

·         Onsdag: Uppstart NENET projekt för hållbar klimatsmart miljöarbete samt Besök av riksdagen och Norra Skogsägarna för att träffa företag och allmänhet. Du är välkommen att vara med då vi ska resonera om nya skattebaser för Norrland. Se kommande annons.
 

·         Torsdag: Handelshögskolan och direktionsmöte med Akademi norr
 

·         Fredag:  Forst Akademi norr
 

·         Lördag Centerpartiet firar och festar av 100 år i Burträsk
 

Ha en skön helg!!!
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.