Invigningstal WWW

Welcome to all our visitors from all out of the world. Wilhelmina welcomes you and promise you that after this weekend your memories will be a bit more interesting, more joyfull and gave happy stamps in your heart that will last for a long time.

Det är en stor glädje och en stor ära för mig att få stå här denna torsdagskväll, det lite kallt och lite mörkt men ändå så ljust och varmt. Ljust och varmt av förväntan och glädje över allt det roliga som ska hända denna helg och alla möten oss människor emellan som kommer att ske. Jag lovar att ni alla kommer att få vara med på upplevelser som ni kan bär a med er i hjärtat länge. Musik, konst, hockey, skoter, snowboard, isskulpturer, förskolebarnen har jobbat, marknad, fest och glamm och mitt i detta även en konsert för de drabbade på Haiti. Där vi har möjlighet att ge vårt bidrag till de som behöver det.
OK det är kallt och mörkt men ändå ljust och varmt!
Min tanke går även ikväll till Mikael Svensson från Skansholm som introducerade Is stolpsittningen till Wilhelmina. Han hade bott i Tyskland och där varit med och tävlat i stolpsittar tävlingar, jag tycker vi ger honom en applåd som tack för detta.Jag vill även tacka alla stolpsittare genom åren som Kjell-Ove Kanon, nybyggarättlingen som inte ge sig i första taget som är med och gör Vilhelmina än mer attraktivt, välkänt och spännande. Ni sitt här och frys och sprider ryktet om Vilhelmina ut i världen.
Patrik ville jag skulle prata om vinter. Men vad är  vinter? Jag ställde frågan till mitt syskonbarn Mirja 6 år: snö, kallt, skidor, skridskor, overall, lite väl lång och man kan bli less. 
Det är ju precis det som ger förutsättningarna för både Visit Wilhelmina att arrangera WWW helgen men det ger även förutsättningar för oss som bor och verkar här att nyttja denna kyla, snö till möjligheter för människor som aldrig får uppleva kyla och snö.
Vilhelmina kommun jobbar nu stenhårt med destinationen Södra Lappland. Där vi ska bygga en flygplats som tar emot direktflyg från länder där de aldrig har snö, aldrig sett norrskenet aldrig åkt skidor och bara längtar efter tystnad, mörker, natur, matupplevelser med lokal mat och det genuina som vi har lyckan att ha inpå knuten. Det är dags att vi själva ser de värden som vi är hemmablinda inför. I Kittelfjäll var det för bara två år sedan planer på att bygga 450 fritidshus, idag är planerna på 800. Hotell Wilhelmina ökar antalet gästnätter, Lilla Hotellet bygger ut. Ett flygplan lastat med fransmän var här förra veckan hos Patrik och Sune och fick uppleva en riktig kallknäpp. Det finns många fransmän….Intresset för vår region växer och det ska vi nyttja strategiskt och smart.
I Kväll ska årets Wilhelm Wilhelmina utses och jag ska säga att jag hade tre favoriter, alla tre är så goda ambassadörer för Wilhelmina. De är alla djupt och innerligt engagerade i Vilhelminabornas bästa för både skidåkare längstsättä och nerförs och för ungdomar. Jag vill tacka dem och alla er andra som engagerar er för att skapa en bra plats att bo och besöka genom ert ideella engagemang. Ert jobb är guld värt.
Nu har vi den bästa av alla WWW helger framför oss, nu kör vi!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.