Kommunalrådet informerar om vecka 10

 

Detta hände förra veckan…
Måndag: Kvinnodagen där Länsstyrelsen bjudit in länets makthavare att diskutera jämställdhet och kvinnors företagande. Vi pratar om Kvinnors möjligheter i länet och på vilket sätt vi kan möjliggöra kvinnors skaparkraft som drivkraft för utveckling i länet. Se min blogg denna dag. Käkade lunch med min kompis Sten-Anders vi pratar om allt möjligt både privat och jobb som om hur ALMI kan utveckla stöd för att stötta kvinnors entreprenörskap inom offentlig sektor. Almi kommer att satsa på kvinnors företagande på flera sätt framöver. På kvällen genomgång av mail.
Tisdag: Ledig och skurar hos min dotter som startar restaurang. www.clubsocialize.se. Får som vanligt ett antal telefonsamtal även denna dag bla annat från Naturvårdsverket som vill veta hur vi resonerar angående fjällregionens utvecklingspotential, från Landstinget angående Forskningsenhetens framtid, en man som har problem med vattenmätaren, en man som har problem med osund konkurrans, en kvinna som behöver komma i kontakt med socialtjänsten efter kontorstid.
Onsdag: Ledig ännu en dag med fokus på skurning och målning. Förbereder bildspel och funderingar till Fjällkonferensen där jag både ska vara moderator, samtalsledare och välkomsttalare.
Torsdag: Möte angående prioritering av flyget i regionen med regionföreträdare och kommunerna som idag har flyg. Kommunerna i region södra lappland har tillsammans tagit fram ett underlag för flyget som jag mailat till alla myndigheter, regionföreträdare och beslutsfattare på nationell nivå. Detta som ett komplement till det material som tagits fram av UFNI gruppen och det som region Västerbotten tagit fram. Vi är inte helt ense i den här grupperingen och kvällen blir sen. Det som är viktigt för oss är det åttonde kriteriet, besöksnäring, som Näringsdepartementet lagt till för upphandling av flyg. Detta har jag drivit på mina kamrater på departementet så jag är såå nöjd att det nu lyfts fram så tydligt.
Fredag: Mitt första möte som ordinarie ledamot i Region Västerbottens Fullmäktige i Umeå. Åker sedan hem där jag möter ett nystädat hem då jag köpt hemservice, så underbart skönt.
Helgen ska ägnas är skoterkörning, Dainanappet och soffmys med kamraterna. Söndagkväll förberedelser av ärenden för morgondagens arbetsutskott tillsammans med kommunchefen.
 Vecka 11 Agenda 21 vecka, se annonser på hemsidan och i Vilhelmina Aktuellt.
·         Måndag: Politisk ledningsgrupp, Forskningsenheten upphandling av utvärdering, Kommunstyrelsens arbetsutskott och Nikki fyller 2 år.
·         Tisdag: Pappersarbete och sortering av förra veckans post, mail och telefonsamtal.
·         Onsdag: Träff Länsstyrelsen och Arbetsförmedlingen nationellt angående integration och Arbetsförmedlingens nya roll med integration och coacher. Åker sen till Lycksele för möte med Regionförbundet omkring flyget i Södra Lappland. .
·         Torsdag: Direktsänd intervju från Umeå på morgonen med möjlighet att ringa in och ställa frågor Radio Västerbotten Umeå. Sen till Migrationsrådet Lycksele där alla kommuner som tar emot flyktingar träffas för att diskutera problem och möjligheter på eftermiddagen. Föräldrasamtal på kvällen.
·         Fredag: Förbereder näste veckas konferens hemma i Vilhelmina där jag ska hålla i en debatt och ett välkomst anförande. Förbereder även nästa veckas kommunstyrelse. Distriktsstyrelse Centerpartiet på kvällen
·         Lördag: Centerpartiets Distriktsstämma i Lycksele.
 

2 kommentarer

  1. Magnus

    Du glömde en viktig händelse som hände på torsdag också. Det var nämligen då det blev känt att polisen lägger ner utredningen mot KG Abramsson som dina partikolleger har anklagat för att ha hotat dig. Ett tips nästa gång ni försöker plocka billiga poäng: polisanmäl inte folk bara för att de inte delar era uppfattningar, det slår tillbaka mot er i form av förlorad trovärdighet.

  2. maria kristoffersson

    Hej Magnus. Den frågan var inte så het för mig då det inte rörde mig utan det rörde KG. Jag träffade för övrigt honom i fredags och han berättade hur skönt det var att det inte blev något åtal. Han vet lika gott som jag att det inte var jag eller någon annan härifrån som anmält honom. Anmälningarna kom från andra delar av landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.