Vindkraft, beskattning samefrågor

Från stämman i Lycksele. Riksdagsmannen Åke Sandström berättar om riksdagsarbetet som varit enormt intensivt. Skattefrågorna har varit aktuella där vindkraften är en fråga som C drivit och som vi verkar få igenom. Uttagsbeskattningen för vindkraftskooperativen måste bort.

Ersättningsfrågan då det gäller vindkraft är att det är näringslivet, föreningarna och den lokala nivån som ska ha ersättning, inte kommunerna. Detta för att medlen ska gå till företagsutveckling och lokala servicelösningar och kunna nyttjas kreativt för att hitta olika lokala lösningar på de behov som föreligger just vid den etablering som sker lokalt.  
Då det gäller samefrågorna har han haft 60 möten med Alliansen där man inte kommit fram till en lösning, äganderätten, ILO konventionen och minoritetsfrågan har varit uppe på agendan. Sametinget har inte erkänt de punkter som Alliansen presenterade och arbetet måste därför fortsätta.
Ewa-May Karlsson från Region Västerbotten berättar att vi diskuterar flyget i inlandet där vi ser att tillgängligheten till hela länet är viktigt. Vi framhåller även turismen och besöksnäringen ska vara kriterier för inlandsflyget.
Krister Lundgren berättar om distriktsstyrelsens arbete där Vilhelmina varit aktiva på flera sätt. han berättar att vi fått många nya medlemmar och att partier har ett stort intresse och att den kampanj som drivs emot oss inte kommer att lyckas.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.