Obamas eller folkets seger?

I helgen har jag varit på Centerstämma på lördag och igår åkte jag skidor igår. Först efter milspåret och sen skoterlederna, jag åkte i 3,5 timmar och var helt slut när jag kom hem, men en fantastisk dag efter fantastiskt fina leder. Igår var det äntligen öppet att berätta att jag och Ulf ska få barnbarn, två stycken beräknas Sofi och Robert få lagom till valdagen. Enormt spännande och fantastiskt roligt.

Inatt så gick sjukvårdsreformen igenom i USA, en reform som ska ge alla medborgare möjligheter att vara sjukförsäkrade. Jag följde detta då jag såg det som ett arbete för att ändra sättet att se på makten. Staten som fundament där medborgarna ställer krav på ena sida och staten som gör det möjligt för medborgarna på den andra. Inatt vann medborgarna en stor seger då man nu även i USA går över till att makten ska vara möjliggörare och se till att medborgarnas möjligheter är det viktigaste. Tack Obama för det.

En kommentar

  1. ivar

    Det är bra att du håller med Obama som försöker minska klyftan mellan rik och fattig. Det är fler saker om den ekonomiska politiken som nuvarande regering i Sverige skulle ha kollat med USA hur det har funkat där och blivit förkastat. Till exempel att om man säker skatter för höginkomsttagare så ger det inga nya jobb. Av en krona i minskade skatteintäckter så går mindre än tio öre till nya arbetstillfällen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.