Statoils morötter

Varje liten morotspåse som vi köper på Statoil , Mac Donalds eller annan stans, de där små svarvade goda morötterna ni vet. Dessa morötter reser från Sydafrika och transporterna genererar koldioxidutsläpp. Varje liten morotspåse ger utsläpp på 11 kilo koldioxid . …

8 kommentarer

 1. ivar

  Det är inte bara babymorötter som åker från sydafrika utan en massa andra varor också. Sydafrika är även en stor producent av vin, Jag vill se att nämner systembolaget också som en miljöbov med onödigt långa transporter. Dom importerar vin från hela världen utan att någon protesterar.

 2. Mikael Fjällstedt

  Hej Maria! Ska du inte passa på och kommentera ICA eller kanske SCA. Varför inte hitta andra stora företag i Vilhelmina att kritisera så att din förhandlings position blir omöjlig med allt vad företagsamhet heter i vår kommun.

  Alternativet vore väl kanske att ersätta ordet kommunalråd i din presentation med ”lyckligt oförstående”. Hur tänker du att dina olika angrepp på lokal företagsamhet ska gynna oss som kommun i dina förhandlingar med olika mindre och större företag som visar intresse för vår kommun?

 3. Mikael Fjällstedt

  Hej Christine! Jag förstår inte allt men et är nog inte meningen heller. Men affärs psykologi äger jag kunskaper. Maria verkar inte fatta vad hon håller på med. Tänk om hon gud bevare mig skulle förhandla med Coop om ett nytt exlusivt varuhus i Vilhelmina eller att Statoil funderar på att lägga sin kundtjänst här. Men vi har en annan kommun som konkurrent. Tror du att sådanan uttalanden från förhandlingsledare Maria Kristoffersom är en fördel eller nackdel i ett sådant läge?

  Jag vet svaret, vet du?

 4. Stefan

  Maria Kristoffersson

  Vad tycker du Statoil ska göra åt saken när det är billigare och alla beslut tas av huvudstyrelsen!

  Tack för lite pr till Statoil i Vilhelmina…

 5. Tore Svensson

  Jag har en idè. Vi när morötterna kommit hit skickar vi borgarna till Sydafrika. Smart va?

  Jag avstår från en månads bilkörning så blir det ett nollsummespel med koldioxiden.

 6. Sven-Olov Edvinsson

  Vilka märkliga kommentarer. Förstår ni inte att Maria ställer frågan till konsumenterna: Tänk på klimatet när du handlar! Handla morötter från Sverige! Inte från Sydafrika. Handla gärna på Statoil! Eller Coop!

 7. Tommy Streling

  Många varor märks idag ”made in EU”, hur väljer man då?
  ”Tillbehör” till måltider kommer från hela världen. Hur väljer man på restaurang?
  Distribution med tåg eller lastbil spelar roll, liksom hur grödan odlats, i värmda växthus eller under solen.
  Finns dock inga skäl att angripa enskilda företag, när fenomenet är så utbrett
  Kräv istället energindex/koldioxidindex för varje vara. Ett index som reduceras vid drift på RME eller framtida biosyntetisk diesel.
  Då kan konsumenten göra aktiva val. DET bör man arbeta för istället för att hänga ut enskilda företag som har snäva och små valmöjl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.