FramtidsKonferenserna

I veckan har jag jobbat i två för vår region otroligt viktiga konferenser. Den ena var Fjällkonferensen som Tillväxtverket arrangerade i Vilhelmina som hanterade frågor om utveckling i fjällområdet utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Den andra är Europaforum som denna gång var i Arvidsjaur som behandlade NSPA, Northern sparsely populated areas. Det är ett positionsdokument och ett ställningstagande för hur den norra glest befolkade regionen ska positionera sig inför kommande strukturfondsperiod. Mitt fokus i båda dessa konferenser är att slåss för Region SÖdra LApplands intressen som är infrastruktur och turism som en faktor för tillväxt. Vill du läsa mina anteckningar från dessa konferenser så finns de på www.vilhelminabloggen.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.