Pension till mamma

Min mamma och alla andra pensionärer kommer att få mer pengar nästa år. Det har regerignen berättat i helgen. Mamma var mycket nöjd över detta och ringde och tyckte det var bra. Det är väldigt viktigt att detta äntligen sker då pensionärerna allt för länge har fått vänta på att även de få ta del av kakan.

8 kommentarer

 1. ivar

  Man tar en del och sedan ger man igen en mindre del och tycker att man är duktig. Och gamlingarna blir glada att de också får vara med på tårtkalaset och få en kvar bliven smula av det som de har bakat.

 2. Åke Nilsson

  Fortfarande är Sverige det enda land i Världen som har ålderskatt.
  Som pensionär får man betala mer i skatt.
  Även i fortsättningen.
  Regeringen, läs moderaterna , har inte sagt att det ska vara samma skatt på arbete och pension.
  URUSELT

  Och detta tycker Mara Kristoffersson är bra?!!

 3. Sunt förnuft

  Märks att valet närmar sig. Att det kan vara så lätt att glömma de oförrätter som vår nuvarande regering gjort de senaste åren mot pensionärerna.
  Sin vana trogen kommer ju Maria inte att kommentera dessa inlägg i bloggen men, kanske kanske sker en ändring snart, valet närmar ju sig!

 4. maria kristoffersson

  Centerpartiet har prioriterat de med lägst pension dvs kvinnorna. 2009 genomfördes en skattesänkning för de pensionärer som har de allra lägsta pensionerna. Detta gav en pensionär med garantipension eller låg inkomstpension cirka 2 300 till 3 500 kronor i årlig skattelättnad.
  2010 tog vi ytterligare skattesänkningar på cirka 1 000 till 1 200 kronor per år beroende på kommunalskattenivå.
  Det behövs att fler jobbar och att de som jobbar tjänar mer för att få in resurser till välfärden. det är det skatterna ska användas till så det gäller att så många som möjligt jobbar.

 5. Andreas Westin

  Säg mig Åke.
  Förfasas Du över att löntagarna fått lägre skatt under Alliansregeringen, eller förfasas Du över att pensionärernas skatt inte sänkts i samma utsträckning? Vilken är Din åsikt? Slopat jobbskatteavdrag för Er s.k ”rättvisas” skull eller sänkt skatt för pensionärerna till samma nivå som jobbskatteavdraget?

 6. ivar

  Att låna för att sänka skatter måste väl vara fel. Då får våra barn betala för vad vi har slösat och sedan att gamlingarna måste betala mer i skatt gör att vår generation får skämes för att vi är så slösaktiga.

 7. Isak

  Vad är det för pengar som alliansregeringen säger sig ha
  till reformer, som ni anklagar dom röd/gröna för att inte
  ha. Det är väl inte så att alliansen har egna sedelpressar.
  Eller är det nya statliga företag som skall reas ut.
  Ps. Nu är det full strid mellan centern och KD, om vem som
  förmådde moderaterna att få loss pengar till pensionerna.

 8. ivar

  Hörde på radion att vår nuvarande statsminister inte ville sänka skatterna för pensionärerna och ville införa ett femte jobbskatteavdrag. Anledningen var att det kostar pengar att jobba men inte att vara pensionär. Jag undrar om Maud eller Fredrik får sin vilja igenom. Det ska bli skojigt att se vem som är starkast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.