Kommunalrådet berättar om vecka 16

Varje vecka berättar jag här på VK bloggen vad som hänt för att du ska kunna följa med och veta vad som sker i kommunen. Hör gärna dig telefon eller per mail för funderingar. [email protected]

Måndag: Först politikerträff och träff med cheferna. Sen träff med alla partier för att prata valupplägg, vi planerar debatter, var valstugor ska stå och hur vi ska förhålla oss till andra partier och varandra. Sänder mail till vårt nya lokala parti om upplägget. Sen lunchmöte för att prata rekryteringar med personalavdelningen. Sen gruppmöte inför fullmäktige där vi går igenom dagens ärenden och lite annat smått och gott. Vi väljer tex in två nya unga Centerpartister i dag till Socialnämnden och Miljö och Bygg. Det är kul med nya människor i politiken.

Sen börjar kommunfullmäktige med två interpellationer från KG och Åke. En het debatt följer där jag försöker med all kraft att inte bli uppretad. Efter flera timmars interpellationsdebatt följer ett bra fullmäktige med goda beslut. Det enda som grämer mig är att vi inte tog beslut om stoppområde i Stekkenjokk för vindkraft idag. Vi tog dock beslut om vindkraft i övriga delar av kommunen så nu kör den utvecklingen igång på allvar. Redan på onsdagskväll är det ett öppet samrådsmöte om vindkraftsparken i Gråtanliden.  Kvällen blev lång och jag var rätt så trött och sliten när jag kom hem.

Tisdag skulle jag till Stockholm för ett möte med UFNI; upphandlade flygplatser i Norrlands inland. Det blev dock flyttat då vi inte var säkra på att alla skulle ta sig hem pga askan. Det kändes rätt skönt då det var en hel del jobb som ligger ogjort. Västerbottens nytt kommer för att intervjua mig om inbjudan till kungahuset i juni och om exploateringen i Kittelfjäll. Även en intervju om gårdagens fullmäktigemöte som ska läggas ut på Infomix som du kan klicka dig till via kommunens hemsida. Det är en sida för att öka tillgängligheten för funktionshindrade att komma åt information från kommunen. Sen en träff med tjänsteman utifrån gårdagens beslut om upphandling av gator och vägunderhåll där vi räknar än en gång och kommer fram till samma resultat. Det blir billigare än hur vi räknar med köp av tjänst. Pengar som går att lägga på annat i kommunen där behoven är stora. Skolböckerna till barnen på Hembergsskolan är tex. så slitna att de knappt håller ihop, de måste vi se till att ha råd med.
De ringer från Blommona och jag hämtar en väldigt vacker bukett från en medborgare som skriver ett fint kort och tackar mig för det jobb jag gör för kommunen. Nästan samtidigt får jag ett telefonsamtal utifrån gårdagens möte där jag får skryt. Det är såna här saker som gör att man ändå orkar igenom alla tuffa dagar. Tack för denna omtanke jag får!
Skriver ett missivsvar till revisorerna som jag sänder för kompletteringar till de andra ansvariga i nämnderna. Får en del frågor utifrån att en centerpartist i länet kört onykter.
Onsdag Annika har namnsdag! Så jag firar med en extra kopp kaffe på morgonen innan jag besöker frissan. (Är döpt till Ruth Annika Maria) Jobbar sedan med att få till kontanthantering i Dikanäs. Försöker få Näringsdepartementet, Tillväxtverket, Länsstyrelsen att hjälpa till med att människor ska komma åt pengar i våra fjälldalar. Det är så viktigt både för de som bor och de som besöker. Har sedan en träff med Forskningsenheten som jag äntligen fått fatt på en utvärderare till. Det är svårt att få forskare att utvärdera forskning har jag upptäckt, de verkar vara svårt att ifrågasätta och att hitta alternativa scenarier för framtiden. Men nu har vi ett upplägg som kommer att bli väldigt bra. Träff med VBS omkring betalsystem på skoterlederna vi tittar på en modell från Älvsbyn bl a. På kvällen möte omkring vindkraftspark i Gråtanliden på Järjagården i Storsele. Se särskild blogg om detta.
Torsdag: Jobbar på morgonen med papper och ärenden till nästa au. Åker till Lycksele för att få en presentation av hur vårpropositionen påverkar kommunens ekonomi. Jag skriver ner vad som sägs och lägger på bloggen så där kan du se vad som ska ske och hur det påverkar ¨vår kommun. Vi ska tex söka pengar från regeringen för sommarskola och sommarjobb för unga. Det mesta av pengar som tillförs är för skattesänkningar för pensionärer. Äter sen middag hos min syster Anki och kör så ner till Umeå. Kör Lottakarins bil som vi grävt fram ur snödrivan, den är fullastad med grejer som behövs i bygget.
Fredag. Ledig och jag och Ulf är i Umeå med ambitionen att under helgen riva en gammal och bygga en ny uteservering vid Lottakarins restaurang.
En slitig helg där vi jobbar tillsammans med våra kompisar och barnens kompisar för att få restaurangen på plats. Söndagkväll hem för att packa för Natalis Europaresa och för min resa till Cornwall. Natalis skola kan man följa på Facebook via Standskolans facebooksida. Jag ska till Cornwall i England för att jobba för att vi får pengar till Akademi Norr även nästa strukturfondsperiod. Det hanlar om att övertyga om att det är en strategisk tillväxt och kompetensfråga som vi behöver jobba vidare med. 
Söndagkväll. Går igenom mailen och jobbar lite med förberedelser för sånt jag missar i veckan. Ser att VK skriver om att Inlandsbanan kan erbjuda biljetter upp till fjället på samma biljett som tåget. Det var ju kul att höra då jag skrev till Länstrafiken i detta ärende för ett par veckor sedan. Både det och att vi får medel till vägförbättringar Stalon och uppåt är sånt som man som kommunalråd skriver till myndigheter om. Det har hittills varit rätt så framgångsrikt. Det känns bra! då det är sådant som medborgarna har nytta av på olika sätt.
 
 
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.