Kommunalrådet berättar om vecka 26

 

Kommunalrådet berättar om vad som hände vecka 26
Den här veckan börjar sommaren och semestern krypa inpå. Midsommarhelgen som gick var traditionsenlig på nästan alla sätt, både firandet i Golisen och turen till ,Västansjö. Min svärfar blev dock sjuk så firandet fick avbrytas. Så det blir inte alltid som man har tänkt sig. Måndagmorgon så träffar jag en av våra duktiga företagare som både ser tuffa utmaningar och hägrande möjligheter. Jag hoppas det går vägen det denne duktige och pålitlige person har framför sig. Det är rätt så tomt i kommunhuset men ajg och Karl-Johan ses som hastigast dåhan egentligen har semester. Vi ordföranden träffas som vanligt om måndagar nu sita gången innan sommaren. Vi pratar om budgetremissen, ett brev som jag skrivit till Miljödepartementet angående vattendirektivet och om planeringen av valarbetet. Vi ska träffa samtliga partier för att lägga upp valarbetet nu på onsdag så vi pratar lite om detta redan nu. Jag jobbar lite med de presentationer jag har framför mig för både elever i skolan och för företagare och personal i augusti. Åker på eftermiddagen ner till Badviken med mitt lilla flyttlass och gör sommar i stugan.
Tisdag Glädjer mig över det beslut som Rikstrafiken tog igår som innebär att Vilhelmina får behålla flyget och att vi förhoppningsvis får direktflyg och slipper slåss med lastutrymmet och platserna under högsäsong med Hemavan. Kampen har varit lång och träffarna många udner den här våren för att jobba med flygfrågorna. Vi har lyckats förmedla våra ambitioner och fått gehör från myndigheterna som nu verkar se samma möjligheter som vi gör i att utveckla destinationen Södra Lappland. Det arbetet har precis rusat igång då vi fått 1,3 miljoner att jobba för av staten för att få företag att gå samman i samarbete för att sälja aktiviteter, attraktioner, boenden och upplevelser. Vår nya turistbyrå är en del i detta likväl som satsningar som enskilda företag gör för att bli bättre på att klara konkurrens och kunna utveckla attraktiva produkter. Detta arbete innebär för kommunens del att vi ska kratta genom att bygga goda kommunikationer. Utbyggnad av flyget är en del men vägarna mellan fjälldalarna är en annan där man idag jobbar från Strömsunds sida på vägen mellan Gäddede och Borgafjäll och vi jobbar med vägen Saxnäs- Båtas. Vi ska även hålla kontakterna med Visit Sweden, Näringsdepartementet, Tillväxtverket och Länsstyrelsen för att de ska vara med på tåget i sina prioriteringar. Vi kan redan nu se att vår påverkan gett resultat då det finns medel avsatta för just destinationsutveckling. Mitt jobb i detta har varit att lobba och jobba med påverkan och strategier för framtiden på längre sikt. Det är många grejer på ett järnspett som morfar skulle ha sagt!
På tisdagkväll har vi anställningsseminarium med ett antal sökande till en chefstjänst. Vi är några politiker, några fackliga representanter och några chefer som tillsammans försöker få en god bild av de som söker för att veta att vi väljer rätt person till jobbet. Svårt då alla är så duktiga.
Onsdag Har jag några samtal omkring VA taxan och internet i fjälldalarna. En person ringer som inte kommer åt kommunens hemsida via sitt portabla internet och jag försöker hjälpa till så gott det går i alla frågor. Det ringer från tidningar och jag håller kontakter med några personer som jag jobbar med i politiken som grannkommunerna och näringsdepartementet dåd et gäller infrastruktur. Jagar för att få fatt på Eskil Erlandsson som vi vill ha till Same SM. Maud som alltid, oavsett hur hett hon har det, svarar på SMS gör det även nu så vi smsbombar varandra lite om både privat och politik under kvällen. På kvällen är det ett möte med alla de andra partierna för att planera valarbetet, debatter, torgmöten, valsstugor etc. Ett möte som behövs för att vi ska veta var ribban ligger för uppförande partierna och personerna emellan. Vi lägger upp hur valrörelsen ska gå till i de saker där vi alla berörs. Efter det så jobbar vi med aktuella frågor som budgetremissen tillsammans i Alliansen.
Torsdag är jag ledig och sitter i soffan och skriver bloggar och insändare och skriver till VF då jag tycker att de går för långt i sin hatkampanj mot Maud. Om man påstår saker nog länge och nog många gånger så blir det en sanning. Det är precis det VF håller på med, att få folk att tro att alla världens problem handlar om en person. Men jag tror läsarna genomskådat detta och inser att omvärldens bedömning, som säger att Sverige klarat sig bäst av alla genom krisen mycket på grund av näringspolitiken, är mer sant än det VF försöker trumma in i folk.
Har ni upptäkt Jobb@? Det kan jag rekommendera er att besöka, på Dagcenter där man kan fynda i deras loppis och spara för att ge bort i julklapp eller som födelsedagspresenter. Ett bra tips de dagar det regnar. Eller åk till Nästansjö Allehanda, hyr en kanot, beställ fikapaket och få med er fika och ta en paddeltur uppför deltat i Engesbäcken. Bävrar, svanar, älgar och annat intressant utlovas.
Fredag har vi sammanträdemöte för att bestämma vilken chef vi vill ha till Kultur och Utbildningsförvaltningen. Har några samtal omkring VA taxan och pratar med en man som funderar över ett markområde. Rensar post och mail och ändrar lite i de remisser vi jobbar med utifrån mötet i onsdags. Lägger in automatsvar att jag är på semester. Så nu tar jag uppehåll från mina veckoberättelser och återkommer vecka 31. Cyklar sen mot semestern i solen….
Jag önskar er alla en fantastiskt fin sommar! Välkommen till Badviken och njut av det så ofta ljumma badvattnet och abborfisket och så vyn. Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.