Alla gillar inte Maud!

Alla gillar inte alla och alla gillar inte Maud. Hon och Centerpartiet hade verkligen ett "skitår" 2009. Maud fick dra regeringens tyngsta lass med hela fordonskrisen och ledningsbekymren med Vattenfall. Men hon höll hårt i rodret och klarade dessa kriser genom att hålla fast vid sina värderingar. Hon kunde stå rakryggad och ta debatten med facken, Mona Sahlin och Peter Eriksson när hon vägrade köpa bilfabriker i ett högriskprojekt med skattepengar. Hon stod där ensam i blåsten och tog diskussionen med Saab-personalen i Trollhättan. Där var ingen arbetsmarknadsminister och där var ingen statsminister där var inga andra ministrar what so ever! Så det är även hon som får äran då ekonomerna i världen skryter upp Sverige i hur man hanterade fordonskrisen. De finns de som inte gillar Maud och det finns de som gillar henne så mycket att de kan tänka sig att rösta över blockgränsen. Hon är engagerad, tydlig och tuff och hon är kvinna. En kombo som inte följer normen.

I februari låg Centerpartiet på ca 3 procent i de sämsta mätningarna. Nu ligger vi i dagens olika opinionsmätningar nästan på det dubbla och sedan några veckor ökar vi överallt. Det är en stor prestation och jag tror att framgångsfaktorerna varit att vi orkat och kunnat samla krafterna i partiet. Jag och andra kommunala ledare i landet har träffat partiledningen under våren. Vi har pratat högljutt och med högt i tak och alla har blivit lyssnade till. När debattredaktörerna försöker få fram personer som ska skriva arga artiklar får de bara fram en och annan bitter gammal gubbe till det och det blir inte trovärdigt. Sen på valkonventet i början av augusti så var glädjen och uppslutningen total och vi som var där kände en enighet och engagemang som ger kraft att vinna val. Vi har ständiga träffar och telefonmöten och vi tar ständigt upp den lokala nivåns frågor.

När vi hade partistämma på Gottland så släpptes energiuppgörelsen, en dag då vi pratade kärnkraft från morgon till kväll. Det ringde från TV och radio och alla trodde på ett missnöje inne i partiet. Det var ett tufft beslut att våga välja väg men på förra årets stämma i Örebro så slöt hela partiet upp på energiuppgörelsen totalt. Vi insåg att det måste prioriteras annorlunda för att klara av energipolitiken genom att avveckla fossil energi först samtidigt som vi bygger ut mer förnybart än någonsin som vind, biobränslen och andra alternativa energilösningar.

Centerpartiet går nu till val genom att profilera sig på Företagande/Jobb och Miljö/Klimat, Centerpartiet är Alliansens gröna och företagsamma röst och vi är redo att vinna val, ta ansvar och styra landet framåt och inte bakåt!

 

En kommentar

  1. Margareta Vigren

    Bra skrivet om Maud, vår partiledare! Hon är ju även näringsminister och för in centerpartiets politik i regeringen och det har ju hela landet glädje av, men det är ju inte alla som har upptäckt det än! Hoppas den ”braa” känslan håller i sig och låt oss hålla ut ända in i kaklet
    den 19:e september!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.