Arkebusering!

I måndagsnatt när jag inte kunde sova efter kommunfullmäktigemötet så fick jag en vision framför mig som symboliserade dagens händelser.

Jag stod där bakbunden mot en gammal nött och flagnad tegelmur med silvertejp igenklistrad mun. Framf ör mig stod alla socialdemokraterna och vänsterpartierna och laddade sina gevär med röstlappar. KG stod framför dem med läder remmen i högsta hugg och gav order om ELD!! 🙂

 

14 kommentarer

 1. Peter Fjällstedt

  Hade du stannat kvar på mötet, inte gått hem efter ett personligt nederlag skulle du inte behöva sitta vaken på natten och fundera på vad som sas. Hur tänker man som centerpartist om man går hem efter ett personligt nederlag och sviker partiet?

 2. Nya Socal-kommunisterna har landat i Vilhelmina

  Att agera på det sätt som Sossarna har gjort visar på att makten kan få hjärnan att blockeras.
  Och ännu värre att kommunistmens diktaturfasoner finns i hårddisken på vissa före detta riksdagsledamöter.
  Att det dessutom finns människor som ställer upp på sådana här dumheter,visar på stora brister i omdömme.
  Hur skall denne man kunna föra en kraftfull oppositionspolitik när majoriteten satt honom på stolen?
  Stor risk är att nu har K-G.A tänkts sig de slutna rummens politik,men vi är många som hoppas att nu skall M,C och KD sluta leden och hårdbevaka ”männen som hatar kvinnor”.

 3. Mikael Sundling

  Är det inte dags att växa upp Peter Fjällstedt? Att du försvarar sossarnas stalinfasoner visar på en omognad av sällan skodat slag. Nu var jag ju inte på mötet själv, men jag tror att jag gjort samma sak som Maria. Är man eniga i oppositionen om att lyfta fram visa namn då förväntar man sig att det ska gå igenom i sann demokratisk ordning. Men nu ville SOCIALDEMOKRATERNA i sann Nordkorea stil visa sin makt. Tragiskt och jag hoppas att detta inte sprider sig till andra kommuner. För då är det risk att det kommer att bli mycket jobbigt framöver för oss som kommuninnevånare.

 4. Vilhelmina har blivit årets Jantemecka

  Håller till och med demokratin att dö ut på inlandet?
  Ett sånt här beteende visar på att Jantelagen tagit över.
  Till en sån här bygd går det inte att flytta för oss som vill se ett öppnare samhälle med driftiga entreprenörer och ett folk som respekterar ett fritt samhälle.
  Till Maria! Slut nu leden,hårdbevaka och informera oss vanliga människor om allt som sker i framtiden inte minst i bloggar och annan media.
  Nya Social-kommunisterna skall inte få en chans att driva garderobspolitik.Slutligen kan det månne vara”männen som hatar kvinnor” som visat sin rätta sida? Skrämmande!!!!

 5. :*

  Jag förstår dig, det var precis samma sak som jag kände, men i min fantasi fick du inte ens se dom, då fick du det skjutet i bakhuvudet! Hela kuppen var mycket ful OCH ryggradslös! Det du blivit utsatt för önskar jag inte ens min värsta fiende.

 6. Eva ahlberg

  Vad skulle Peter Fjällstedt ha gjort i liknande situation att bli så illa avrättad av S-härskarna under ett fullmäktgemöte. Att känslorna tar över så att man bara flyr från en sådan fara är helt mänskligt. DEt finns ingenting tvingande i att sitta kvar när man blir så nedklubbad. Ersättare ordnades ju.

 7. Peter Fjällstedt

  Mikael Sundling!
  Du tycker jag ska växa upp, kallar det för Stalinfasoner och en omognad av sällan skodat slag. Du var inte på mötet, men du kanske stöttade Maria efter mötet med pussar och kramar?

 8. Peter Fjällstedt

  Eva Ahlberg!
  Jag är en lagspelare, skulle ha stannat kvar på mötet och stöttat mina Centervänner eller tagit emot stöd av andra om jag kände behovet. Stått rak i ryggen och accepterat spelreglerna.

 9. Margit Fahlèn

  Maria!
  Jag vill ge dig mitt fulla stöd och en stor varm kram.Du gjorde helt rätt som lämnade mötet.Det hade inte varit fel om alla i alliansen hade gjort samma sak istället för att låta ärendet gå till beslut.Det som hänt är en stor sorg för oss som tror på demokrati och ärligt uppträdande; även i politiskt arbete.Det är oerhört att se folkvalda politiker uppföra sig så egoistiskt.odemokratiskt och manipulerande som S och Lars E. gjorde.Detta måste bli den stora skammens dag för dom, att bära med sig för all framtid.För sossarnas del bör ordet ”demokrater” tas bort från partinamnet./Margit

 10. Mikael Sundling

  Nej Peter inga pussar och kramar från mig, bor och verkar som politiker i Vindelns Kommun. Lägger mig i för att jag blir rädd när Socialdemokraterna i Vilhelmina agerat som de gjort. Jag tycker mycket synd om Maria när det blev så här för henne. Vet inte hur jag själv skulle agerat men troligen skulle jag bli arg mycket arg!

  Säger det igen: Hoppas det Socialdemokraterna i Vilhelmina har gjort stannar där och inte sprider sig till andra kommuner runt om i landet.

  Personligen hoppas jag på en lagändrig som gör så att Majoriteten ej kan blanda sig i oppositionens nomineringar.

 11. Karl

  Jag skulle jag vilja se hur S själv skulle reagera om deras politiska motståndare nominerade andra personer som dom inte själva nominerat och tagit fram. För det är precis det som hänt i Vilhelmina. Man har alltså i ett försök att undergräva den demokratiska processen nominerat helt andra personer. Orsaken till detta är ju bara att skapa splittring. En välbeprövat härskarkultur är att splittra och skapa osämja mellan sina rivaler och konkurrenter, vilket man inte väntade sig av ett modernt demokratiska politiskt system. Det är skamligt och ett lågvattenmärke för det politiska etablissemanget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.