Ställer sig S bakom KG?

KG Abramsson har varit inne och kommenterat en av mina tidigare bloggar enligt nedan. Min fråga är vad Socialdemokraterna  i länet och på nationell nivå säger om den i Vilhelmina förda Socialdemokratiska politiken, en vilja att själkva bestämma hur oppositionen ska fördela sina poster? 

Är förfarandet något som Socialdemokraterna utanför Vilhelmina står bakom?. 

 KG Abramsson säger:Din sagesman, som inte kan vara nån annan än Jonny Kärkkäinen borde hålla sig till sanningen men för honom har det tydligen blivit allt svårare. Följande besked har han fått. Vi står fast vid att vi vill se en annan viceordförande i kommunstyrelsen. När nu beslutet i valfullmäktige – genom, bl a Jonny K:s överklagande – rent formellt skulle kunna innebära att samtliga val upphävdes,kommer samtliga viceordförandeposter att ifrågasättas. Alliansen får föreslå precis vem dom vill, men utgången av vårt tidigare ställningstagande står fast. Dra vilka slutsatser du vill av detta, Maria! Jonny K. får tydligen allt svårare för att hålla sig till sanningen alt. att han medvetet försöker att missförstå våra besked. Socialdemokraterna kan inte upphäva några val, det kan – om skäl anses föreligga – förvaltningsrätten göra. Det är i detta läge som viceordförandeposterna ska omregleras. Detta hade tydligen inte Jonny K. berättat för sina s k allianskollegor eller själv förstått, alltså risken att behöva avstå sina uppdrag som viceordförande i kultur- och utbildningsnämnden, socialnämnden och i miljö- och byggnadsnämnden. Några andra rundor till Maria K:s allianskamrater har jag inte gjort

 

3 kommentarer

  1. K G Abramsson

    Några överenskommelser om att oppositionen med någon självklarhet skulle inneha vissa positioner, som ex.vis viceordförandeposterna, finns överhuvud taget inte. Oppositionen har fått exakt det antal platser i kommunens nämnder inkl kommunstyrelsen, vilket valresultatet gett dem. Jag tror inte att Socialdemokraterna i distriktet eller nationellt ska ägna sig åt att recensera det lokala partiarbetet allra minst som man inte känner till vad som pågår lokalt. Så Maria, sök hjälp på annat håll. Hos sossarna blir det nobben!

  2. Fredde

    Partipiskan är skarp inom S och för den delen övriga partier också. Se på hur S agerar nu då Mona Sahlin talar ut. Ledarsidorna på VF, Lo jag snart alla tar avstånd från Mona och hennes ideer som de 3 månader tidigare hyllade. Tänker ingen människa själv idag frågar man sig? Är det så förbaskat lågt i tak inom politiken att ingen vågar säga att kejsaren saknar kläder. Att tro att någon höjdare inom S skulle säga att Vilhelmina sossarna gjort fel finns inte på kartan. Provade att ställa frågan till Holmlund som annars inte brukar ha svårt att tala. Men rättspatoset sträcker sig inte inom S.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.