Julfest på fri skola.

Igår kväll fylldes Folkets Hus i Vilhelmina av skolor, i biosalongen var Malgoviks skola och i festlokalen var Strandskolans julfest. Vi var där hela familjen och det var kul för Natali att få ha systrarna med, det är inte vanligt . Jag blir så imponerad varje år av hur den skolan jobbar. Alla de oavsett ålder jobbar tillsammans och visar upp sina styrkor. Allt från att hålla i showandet som min dotter tillsamman med en från årskurs sju och en från årskurs nio gjorde, De berättade om skolans ambitoner, hur de jobbar med tillhörighet och gemenskap och om året som gått. Imp!

Till att hålla halva showen på engelska och luciatåget med de minsta var bedärande där de sjöng med höga klara röster. Det som glädjer mig så otroligt är att skolan lyckats så bra med att få alla elever, att få lyfta fram de styrkor som de har. Att få visa det man är bra på ger ju en sån  självkänsla. Skolan idag har ju så många barn med så många olika typer av hinder.

Natali fick sitt livs första betyg och det var både spännande och nytt att få bedömning av vad man presterar. Vi får vara så glada och stolta som föräldrar och jag längtar till nästa julfest som antagligen blir den sista…sen får jag väl gå på syskonbarnens kalas!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.