Julveckan fylld av pyssel…

Måndag: Efter en helg i förkylningens tecken är jag lokalpolitiker i ett fullmäktige som börjar kl 8.00 på morgonen och som inte slutar förrän halv tolv på natten! Vi började med att lägga förslag på att ta valärdendet om vice ordförande och nya i kommunstyrrelsen för att se hur S och V skulle göra. Om de skulle agera lika fult som förra fullmäktige. Och det fick vi ju kvitto på direkt. Elakheter följdes under hela dagen av några ledamöters fnittrnande och skrattandes och ovärdiga agerande som gjorde mig beklämd. Vuxna människor!!!

Kittelfjällsärendet var tufft och vi ställde oss bakom att gå in i ett liftbolag då vi tror att det är välidgt viktigt att säkerställa skidåkningen i Kittelfjäll oavsett vilka exploatörer som verkar. Vi ställde oss inte bakom det belsut som S drev igenom med sin majoritet i kommunstyrelsen, att ge närmare 4 miljoner totalt till Cloudberry village. Vi har inte varit med i hanteringen av ärendet och vet fortfarande inte vilka investerarna är. de enda som vet det är KG och Åke och vi vet inte heller hur resonemangen med Inlandskraft gått eller med Torben den senaste veckan. Det är allt för mycket som vi inte vet då vi inte varit inbjudna att delta i träffar som hållits. Det briset i information och delaktighet.

Valärndet sköts upp då S sa att de ville vänta in förvaltningsrättens dom i ärendet som gäller ett annat val Det var väl för att få nån sorts anledning till sitt försvar. Förra gången skyllde de på att Lars Eliasson och Alliansen inte kunde hålla ihop och att de var "helt oskyldiga" men det kunde de ju inte skylla på nu utan nu visar S sitt rätta elaka jag. V var dock rakryggade och tog avstånd från detta. Det hedrar Vänstern att de står emot KGs elakheter.   

Tisdag: Telmöte med ICA  på morgonen där vi planerar för studiebesök tillsammans med Region Dalsland i Februari.
Planerar med Coompanionsom drar ihop folk i länet. Pratar med Hela Sverige ska leva som jobbat med översiktsplaner tillsammans med byagrupper. Vi resonerar om hur vi skapar engagemang från kommunernas håll. Inviterar dem till mötet med kommunerna i februari.
Pratar sedan med Länstrafiken som vi kanske ska involvera mera då de är vårt regionala organ för kommunikation, bokar upp dem i mellandagarna.
Har fått OK på en träff med näringsdepartementet den 28 januari kl 15.00 med AnnaKarin Hatt och hennes statsekreterare. Pratar med näringsdepartementet om ditt och datt och om Granddagarna. det är mycket som ska hinnas pratas om som rör vår regions utmaningar. Känns kul att få driva desssa frågor på riksniva. Det är där jag trivs så bra, att få respons och få diskutera med människor som både kan argumentera mot och med som drivs av samma engagemang och vilja till förbättring. Försöker fånga Ica handlare men veckan är inte speciellt väl vald! Julvecka! Skjuter upp dessa samtal tills efter helgerna.
Har ett telmöte med Aresa för tillväxt där vi planerar den 13 januari och lägger upp metoden.
Onsdag: Har ett bra möte med VK som gör en serie om landsbygden och vi har ett bra resonemang så det kommer reportage nu i jul. Jobbar med webben och försöker få in information på ett enkelt sätt. Lägger ut webben under arbete för att få in synpunkter. Skriver till styrguppen så de får jobba lite innan jul. Pratar med vindetablerare som behöver service. Har ett telmöte med en kvinna i Luleå som jobbat med lokal service ur energisynpunkt. Får många goda inspel. Lägger ut på Facebook webben för att få synpunkter.
Torsdag: Jobbar med administration och tar sedan julledigt över helgen. Ska läsa in mig på massor av material som jag laddat ner från olika delar av landet och Europa. Pysslar hemmavid med familjen som är samlad då Ulf sutar tidigt även han idag. Skottar snö i Badviken där min bror ska låna det huset i helgen. Robert kommer efter en del strul med flyget och nu är vi alla hemma, nu mår jag bra trots en enveten förkylning. Alla kära omkring mig så nära….MMMM!!!
Julafton är som julafton ska vara i familjens famn med alla traditioner levande. Farmor och Farfar firar jul med oss och det känns bra då farfar mådde så bra just den här dagen. Dagen är skön och vi somnar alla trötta och nöjda. , Som julklappar fick jag av Natali en kniv hon gjort i slöjden av trä från havsbotten, hon fick MVG I slöjd och inte konstigt med det alstret. Av Sofi fick vi nya sängkläder till vårt nya sovrum och av Lotta fick jag en fin schal. Av Ulf fick jag en Kalle att dra upp skidspår med så jag kan åka skidor som jag älskar med fina spår i vinter. Fick även  ett Halvardsson underset som jag ska ha när jag kör skoter.
Idag är det juldag och jag kollar lite mail och bloggar sen kommer alla mina syskon med familjer och vår mamma och Torsten så huset blir mer än fullt då även en del av barnens kompisar kommer. Lotta är kökschef så jag har köksledigt!!! Ska nog ta mig en glög!!!!
Många julkaramar till alla goda människor ute i världen. God Jul och njut av friden!!!
Nästa vecka så jobbar jag mellandagarna fram till nyår men tar sen ledigt mellan nyår och trettonhelgen. då blir det åka av, både skoter och skidor….om det inte är för kallt förstås.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.