Stads livet…

I veckan som gått har jag levt stadsliv. Från världsstaden Bryssel, Stockholm och nu Göteborg. Det är rätt så skönt att få lite kontraster jämfört med livet i lilla Vilhelmina.

Man behöver påminna sig om att världen är väldigt stor , med enorma skillnader i livsvillkor och att allt handlar om vilka perpektiv man har i olka frågor. Ringde nyss hem till Ulf som var i Västansjö och var ute och gjorde upp eld då han och dottern skulle göra lunch ute på sjön efter en långtur där de kört skoter och tolkat en runt fjället. Jag längtade verkligen upp till dem samtidigt som jag har ynnesten att få vara tillsammans med min äldsta dotter och hennes familj.

Det är två helt skilda världar. Igår var vi ute på en barnshopping, hoppgunga och gåstol var det som inköptes och sedan var vi på Incontro en restaurang där vi åt en lördagslunch. Frågan är vilken lunch som är den bästa? Är det den i stads pulsen, hypermoderna flashiga inredningar och stylade lunchgäster eller är det den ute i de fria vidderna, tillsammans med ett fåtal personer i skoterkläder med maten grillad direkt på elden?

Svaret är kanske att det är en blandning av de båda världarna som ger helheten. Vi kanske både behöver staden och landet  och jag är en av de som har tillgången till båda och det är jag glad för.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.