Elpris hyllning??

Jag undrar om bloggarna som klagade på Maud Olofsson för att det var hennes fel att elpriserna var rekordhöga i december, bland annat här på VK bloggen nu kommer att hylla henne?? Detta då elpriserna i januari sjunkit rejält och nu ligger i en helt annan nivå. Så rimligtvis borde det vara Mauds förtjänst!!? om man för samma retorik! 

5 kommentarer

  1. Christine Svensson

    Jag kanske borde ta åt mig, för jag är en som klagat på strömräkningarna. Men jag skrev då att det inte var elpriset som var högt utan alla andra avgifter. Och där borde väl Maude ha lite möjlighet att påverka??

  2. Leif

    Det här tycker jag är ett konstigt resonemang. Sveriges elkunder har plågats av för höga elpriser de senaste 2 åren minst och där har Maud Olofsson haft ett stort ansvar, vad har hon gjort? Har du Maria inte observerat den smärre folkstormen mot detta som kommit igång. Jag har full respekt för människor som knappt får vardagen att gå ihop när direktörerna i samhällstoppen bara blir rikare o rikare! Protester mot detta!

  3. Proletären

    Av det totala elpriset är ungefär 2/3 skatter och avgifter. Största boven i dramat är miljövännerna som tvingat olika regeringar till höjda (energi)-avgifter under åren. Kraftbolagen har slagit mynt av detta, istället för använda avgifterna till det som var tänkt. Hade vi fått regeringsskifte hade bensinen höjts med totalt ca: 1kr. Nu blir det ju ändå dyrare bensin genom Egyptienkrisen + milöpartiets aviserade höjning som uteblev. Vi råkar ju mest illa ut häruppe. Kallt och långa avstånd som vi inte kompenseras av. Egyptiernas demokrati är ändå viktigare i förhållande till bibehållet bränsepri

  4. Maria Kristoffersson

    Cristine. Ibland tycker jag att retoriken när det gäller Maud är väligt orättvis. ALLT, verkligen ALLT kan man skylla på henne. De övriga ministrarna och partiledarna i Alliansen får inte alls så mycket ”sk.t” som min partiledare. varför är det så? Så när det går ät rätt håll borde hon vara värd lite positiv kritik, men et ser jag aldrig. Idag så går Centern ut med en debattartikel i DN , där skriver Maud ” Ett exempel är vinterns debatt om elpriser, där jag tror att många har upplevt att vi stått på elbolagens sida och inte på konsumenternas. Här måste vi tydligare företräda konsumenterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.