Lyssna på P1 om MIgrationsverkets märkliga tänk!

Lyssna på P1 via webben där Pelle säger att invandrarna "lyser upp samhället" där Sofia blir glad och känner sig sedd av snälla människor som säger Hej! när hon träffar dem ute på samhället och Oderstål på ICA som säger att de har fått ett bredare utbud av varor….och så Migrationsverkets märkliga tänkesätt om stordriftens fördelar…

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4336283#articleToolbar

 

4 kommentarer

  1. LM

    Bra att ni engagerar er för detta. Den nuvarande majoriteten med sin traditionelle ledare har som vanligt valt att lägga sig platt inför detta beslut från högre ort. I en blogg raljerar han långradigt om hur meningslöst ert engagemang är.

    (Själv är han som vanligt enbart engagerad i att kritisera andra partier och komma med rena personangrepp, samt med att stänga av kritiska röster från att kommentera. Upprepad kritik mot andra går tydligen bra, men inte att själv ta kritik.)

    Jag tror dock att många med mig tycker att ert engagemang mot detta vansinniga beslut från migrationsverket är beundransvärt. Det beslutet som nu är taget kommer alla att förlora på; både nytillkomna och sedan länge bofasta Vilhelminabor.

  2. Jonas

    Hej Maria! Var du på regionfullmäktige idag?
    Kanske inte är dig det gäller men varför fanns ingen ersättare?
    Jag är faktiskt nyfiken på hur det ligger till.

  3. Maria Kristoffersson

    Idag har jag hållit i en konferensdag med representanter från 12 kommuner i länet, Tillväxtverket, Länsbygderådet, ICA, Länsstyrelsen, Region Västerbotten, Coompanion och några till. Det var svårt att avstå från det ansvaret för regionfullmäktiges skull. Har inte hunnit få veta hur det gick idag på regionfullmäktige. Det var ju val så det var viktiga frågor främst för att få representation från hela regionen i styrelsen.

  4. Britt Marie

    LM, mest allvarligt är ädnå att socialdemokraten KG Abramsson verkar föregå två interpellationer till fullmäktige som ska spolas ner innan nån läst dom. n KG markerar en fientlig hållning till nåt som inte ens har diskuterats. Misstänkligörande nåt som ingen har insyn i. Han utnyttjar kunskapsöverläget och gör anspråk på tolkningsföreträde. När beredningsansvarige&fullmäktiges ordförande går in och mästrar om vad som ska lyftas eller diskuteras så är det ett angrepp mot demokratin. Är interpellationer ett hot mot Vilhelmina och demokratin? Uppenbart är det politiska arbetet onödigt och eldsjälar göre sig inte besvär. När presidenten säger ifrån innan ens mötet varit så vet vi hur nära Vitryssland vi befinner oss. I Vilhelmina är demokratin ett hot mot demokratin. En palatsrevolution lär dröja till nästa val såvida man inte mobbat bort alla dugliga politiker med egna åsikter. Den sista sovjetstaten har fått ett nytt ansikte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.