Framtiden är glimmrande!

Har idag varit i en kommun i Västerbotten och träffat företag som jobbar medtjänster, nytänkande och försöker hitta  framtidens lösningar av vardagens behov . Särdeles intressant att diskutera innovativa ideer och framtida lösningar med människor som ser framtiden an med stor tillförsikt, har gedigen kunskap, där man jobbar aktivt för att ungas engagemang ska skapa innovativa miljöer och där man tror på att det krävs ett engagemang i lokal samhället för att skapa den framtidsbild man tror på. Jag åkte glatt vidare till nästa företag som även de jobbar och satsar på framtiden inom en annan branch, en växande turism och besöksnäring.

Det är få förunnat att i sitt jobb ha möjlighet att träffa dessa fantastiska människor som satsar allt, ger järnet och jobbar så hårt för den  framtid de ser framför sig. Alla vi som bor på landsbygden ska vara glada över att dessa entreprenörer finns.

Pratade sent i eftermiddag med en person som jobbat från universitetet  med tillväxtfrågor som sa att storytelling i skolan var det bästa sättet att skapa hållbar lokal tillväxt och entreprenörskap. Han hade många års forskning och erfarenhet av lokal utveckling med sig i resonemanget och hans metod om PPP (public and privat partnership) går igen i bl a förra årets nobelpristagare, Elenor Ostroms teorier.

 Vi pratade om flera exempel utifrån våra egna erfarenheter och han refererade till forskningen.  Summan av den kardemumman blir att  det handlar om att skapa samarbete mellan det offentliga, det privata och det ideellasom har ett gemensamt fokus lokalt då det ger kraft att styra över utvecklingen i en bygd. 

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.