Samordning och samarbete för hållbarhet

Idag har jag varit med och pratat på ett seminarium om samordnade transporter. Där var ett antal kommuner berättat om hur de jobbat för att samordna transporter för att effektivisera, spara resurser, minska transporternas miljöpåverkan och få fler lokala företag med att lägga anbud för att sälja till kommunerna.  

Miljöstyrningsrådet var även de där och gav goda råd och tips på hur man kan tänka. De har en 30 minuters snabbkurs på sin hemsida där man kan få ett diplom efter 30 minuters webbkurs för att lära sig förstå hur man tänker för att jobba hållbart. Den ska jag göra vid första bästa tillfälle.

Jag berättade tillsammans med Länsstyrelsen och Bifrakt om hur vi jobbar för hållbar service på landsbygden inom Region Västerbotten.

Vill du åxå lära dig mer så läs mina anteckningar från dagen och gå in på länkarna som finns där. http://www.hallbarservice.se/wordpress/wp-content/uploads/2011/02/Samordnad-varudistribution-pdf.pdf

Här berättar Uppsala om sitt jobb…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.