Service i hela landet ska bli en rättighet!

Nu lägger mina kompisar fram förslaget att varhelst man bor i landet så bör man ha rätt till en grundläggande service, som utbildning och vård och systembolag.

Centerpartiet har tillsatt fem arbetsgrupper som ska utforma förslag till ny politik. Vi Centerpartister i Vilhelmina har varit med och jobbat med frågeställningarna och gett inspel till politiken. De vi jobbat med är miljö, jämställdhet, välfärd, regional utveckling och integration. Förslag ska läggas fram till Centerstämman i Åre i september där vi åker ett helt gäng från Vilhelmina.
Centerpartiet samlas i Stockholm till "Förnyelsedagar" under fredag och lördag. Tyvärr kunde jag inte åka då jag prioriterade Mittskandia mötet som var i Norge torsdag och fredag.
 
Anna-Karin Hatt presenterade förslaget om service i torsdags. En grundläggande förutsättning för att kunna bo och driva företag är att ha tillgång till både kommersiell service och samhällsservice. Vi föreslår att man ska ha lagfästa utkrävbara rättigheter, som kan handla om tillgång till post, utbildning, systembolag, drivmedel och livsmedel. Kan man inte tanka sin bil eller handla livsmedel på rimliga avstånd är det inte realistiskt att man kan bo eller utveckla ett företagande. Många av landsbygdens byar ser hur servicen försvinner och det blir allt svårare att få vardagen att fungera Förslaget gäller främst landsbygden men även i närheten till städerna så försämras service då butiken, banken och postkontoret flyttar. Jag och mina kompisar som jobbat med frågan kommer att driva på den ända in i kaklet!!!!

En kommentar

  1. Arvid

    Tänker inte Centern förnya sig någon gång, det är samma krav som ni körde med på 70-talet. De krav som ni framför låter som att ni är för planhushållning och inte marknadsekonomi. Något som er partiledare är stark anhängare av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.