Holmlunds analys och moderaternas motsträvighet i en och samma blogg ?!

Lennart Holmlund har gjort en egen analys av varför Centerpartiet gått bakåt. Jag håller med honom helt och fullt då han säger att det INTE beror på Maud men jag håller inte med honom i att det beror på den politik hon fört fram. Det är samma dilemma för de svensak små mittenpartierna som för andra partier i andra lämnder som kommer i kläm mellan två stora partier gör att de små trängs undan. Det är förödande för demokratin om de små partierna förlorar mark, då det  är de små partierna som skapar förändring och utveckling.

Vi har i Centerpartiet jobbat med att förnya och modernisera politiken där väldigt många i landet varit emd. En riktning som nu blir tydligare är landsbygden och dess del av tillväxtskapandet i vårt land. Det är viktigt och det Ola Nordebo säger i sin ledare igår berättigar den politiken. Norrland har aldrig tidigare haft det guldläge vi har idag där efterfrågan av det vi producerar är hög och tillgången finns. Det gäller nu att förvalta våra tillgångar rätt, så att vi inte skeppar iväg råvaror ifrån oss eller bygger system där arbetskraften pendlar in och därmed inte är med och bygger lokal utvecklng. Här måste vi på kommunal nivå förstå att bygga både infrastruktur och service för att möta möjligheterna som ges.

Inlandsinnovation, de 2 miljarderna till Norrlands inland, måste bli tillgängliga. Moderaternas envisa motsträvighet att få organisationen på plats måste lösas. Moderaterna måste även de begripa att tillväxten i inlandet hänger samman med möjligheterna att investera och få loss kapital…..

 

För övrigt så skiner solen och frukosten intas på altanen idag….

En kommentar

  1. Arvid

    Norrland har haft ett guldläge sedan andra världskriget men vi har ett problem som kvarstår sedan Baggböleriets dagar. Och det är ett problem som marknaden inte har vilja att lösa. Det är att kapitalägarna som tar vinsterna från Norrland bor i Stockholm eller utomlands. Hur många tjänstemän är det inte som jobbar i Stockholm åt företag både statliga och privata, som mer eller mindre lever på vad Norrland producerar. Tänk om några av de bolagen kunde flytta kontoret till Vilhelmina eller nått av de andra glesbygdscentra som håller på att dö svältdöden. Vilket lyft för glesbygden, värt mycket mer än 2 miljarder. Men det är väl samma utopiska drömmar som att Centern skulle få egen majoritet i Sveriges riksdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.