”Dumma argument”!

Här följer en beskrivning av det politiska klimatet i min kommun och hur vi agerat på denna arena. Det är även en beskrivning av konflikttrappans andra steg som vi passerat länge sedan…

 
Nästa steg handlar om debatt och polarisering. Under diskussionen är det lätt att sluta lyssna eller förlora intresset för den andres åsikter. Följden blir att koncentrationen på sina egna åsikter ökar och att argumentationen mer och mer låter som en grammofonskiva som har hakat upp sig. Nu samlas argument för den egna ståndpunkten, och argumentationen blir mer och mer beräknande. Det handlar mer om att samla poäng och att ”vinna” debatten än om själva sakfrågan.
 
En taktik kan vara att försöka dra den andres argument till det extrema för att visa hur befängt han eller hon resonerar eller att få in ”smarta” kommentarer.
 
Medparten upplevs som oemottaglig för sakliga argument och manipulativa debattmetoder börjar användas. Grupper börjar också att formas kring ståndpunkter och tilliten mellan parterna minskar.
 
Politiken är hemvisten nummer ett för debatten – vi har genom åren sett många prov på politiker, som är/var mästare på att debattera och just dra fram andras ”dumma” argument.”
 
Känner du igen dig eller inte?

3 kommentarer

 1. Mikael Fjällstedt

  K-G lyckades ju få en groda att flyga när han sa det så berömda orden ”Remma upp”. Märk väl att han ha det en gång. Hur många gånger efter det har du sagt dom orden i olika sammanhang för att förminska K-G?

  Givetvis nu med tanke på detta med dumma argument och politiker klimat. Du är ju inte direkt någon duvunge själv i detta sammanhang. Men i det äger du kanske dålig självinsikt?

 2. peace lakarme

  Hej söt en,
  mitt namn är fred Lakarme, jag var imponerad när jag såg din profil
  i www ..
  och jag kommer att vilja etablera en långvarig relation med dig,

  vänligen Du kan kontakta mig genom min mail,
  peace_lakarme@yahoo.com
  så att jag kommer att skicka min bild och berätta mer om mig.

  Jag väntar på ditt svar så fort som möjligt.
  Från din vän,
  fred.

  peace_lakarme@yahoo.com

  Hello sweet one,
  my name is peace Lakarme, I was impressed when I saw your profile
  in http://www..
  and I will like to establish a long lasting relationship with you,

  please you can contact me through my mail,
  peace_lakarme@yahoo.com
  so that I will send you my picture and tell you more about me.

  I will be waiting for your reply as soon as possible.
  From your friend,
  peace.

  peace_lakarme@yahoo.com

 3. Harald

  Mikael Fjällstedt. Du är knappast rätt person att uttala dig. Din blogg är fylld av lögner och hot mot andra och det har inte folk glömt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.