Maud slutar..och börjar…

Det var väl inte någon nyhet för oss som redan känt signalerna att Maud slutar i regeringen. Men hon slutar inte med att driva på utveckling och förnyelsefrågor i politiken, där har hon mycket mer att göra både inom landet och internationellt.  

För mig som haft ett nära samarbete med Maud så innebär det att jag mister den direkta kontakten. Om jag sänt ett sms så har hon alltid svarat inom ett par timmar, ringt upp på väg emellan det ena och det andra eller ringt i sena kvällen. Hon har verkligen brytt sig om de frågor som varit viktiga för oss i Vilhelmina och Västerbotten.  Med den nya näringsministern har jag inte samma personliga kontakt så den måste jag bygga upp.

Det är klokt av regeringen att Anna-Karin får ett förnyat och breddat förtroende i regeringen. Att hon fortsätter med region, energi och it frågorna är klokt då hon brinner för att driva denna för Centerpartisterna så viktiga frågor som hänger samman på flera sätt. Att bygga en politik som lägger grund för landsbygden utifrån de resurser som regionerna, där energi är en viktig del har, och att nyttja It- tekniken för att utveckla service och tillväxt.

Det här kommer att bli bra. Men vem ska ta efter Lena Ek i EU?? Hon har varit så enorm stark så det blir ingen lät match….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.