Matlandet Sverige är det bara i Vilhelmina?

Det finns ett avstånd mellan den lokala nivåns arbete för att utveckla Matlandet Sverige. Små leverantörer och producenter gör ett gediget jobb för att öka förståelsen, intresset och köptroheten lokalt. De har fulltupp att lösa olika problemställningar allt från Ean-koder till leverans säkerhet. Sen sker det ett arbete på nationell nivå för Matlandet Sverige, men där emellan ser jag att det brister.

Var finns det övergripande intresset för att koppla ihop det lokala företagandet mot den nationella strategin? LRF och Gröna Navet i Västerbotten jobbbar med frågorna i vårt län men min uppfattning är att från det offentligas sida finns det en oförståelse och ett ointresse.
 
Länsstyrelsen har ansvaret och finansieringen men har de det intresse och engagemang som behövs för att arbetet ska bli framgångsrikt? Jag har inte sett det, har ni set det?
 
Hur ska vi strategisktkoppla samman den nationella strategin över alla nivåer mot den lokala nivån med det lilla lokala företaget? Det krävs att vi lägger manken till!
 
I Vilhelmina har vi väldigt många väldigt duktiga matproducenter. I Vilhelmina är det tydligt att vi är en del av Matlandet Sverige då maten bygger upplevelsen i en destination. Dessa företag gör ett ovärderligt jobb för oss Vilhelminabor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.