Vad är det för nytt ?

Vad tycker du??

Centerpartiet har redan börjat med ett arbete för att förnyapolitiken och vi ska nu ta en än större del i att vara idé motor förAlliansregeringen för att driva på en förnyelse av politiken för Sverige. Centerpartiet har därför tillsatt en grupp om nio personer som ska jobba fram det nya Idéprogrammet för förnyelse och framtidstro. Läs om vad SVD säger om detta här:

Dettabehövs för att klara av de tre stora utmaningarna vi har framför oss:Globaliseringen är den första, vi ser idag en ekonomisk kris i Europa och i USA som vi påverkas av oavsett vi vill det eller inte, världen är idag en globalmarknad och Svenska företag berörs i hög grad av hur ekonomin i världenförändras. Den andra utmaningen är klimathotet där vi måste ta både störrehänsyn men även nyttja utmaningen som drivkraft för en omställning och kraftför nya produkter och tjänster. Den tredje utmaningen är demografin där alltstörre del av befolkningen är äldre. Det kommer att vara många händer sombehövs inom omsorgen och det kommer även att vara andra krav som ställs av alltfriskare äldre.

Att ekonomin går först får inte bromsa idédebatten där vimåste ta oss an frågorna som tex äldreomsorgen. Den rädsla som finns idag föratt bli gammal måste vi ha respekt för och se till att vi skapar ett samhälledär man ser fram emot att bli äldre. Den omsorg man väljer som äldre ska vara individbaserad,varm, trygg och ha en hög kvalité.

Landsbygden kommer att ha en allt mer framtrådande roll som tillväxtkraftför Sverige och Europa. De resurser som finns på landsbygden måste tas tillvarapå ett bättre sätt och förutsättningar för att människor ska kunna bo, verka ochbesöka landsbygden måste utvecklas. Här är service en viktig del för att skapa tillväxtoch utveckling. 

Jag kommer att vara en av nio personer som ska jobba framett nytt idéprogram för Centerpartiet. Jag behöver din hjälp i att förnyaSverige, jag vill ha dina idéer, tankar och höra resonemang om vad som krävsför ett starkare land där människors frihet och självbestämmande ärgrundläggande. Där människor har likvärdiga förutsättningar och möjligheter attväxa. Där demokrati, integritet, jämställdhet, trygghet, gemenskap, decentraliseringoch ansvar för naturen och miljön är ledande.

Vi vill tänka nytt och vi vill att du är med i det arbetet..

En kommentar

  1. Arvid

    Bättre reseavdrag för de som bor i glesbygd där det inte finns allmänna kommunikationer som går att bruka för arbetsresor.
    Göra det svåra för folk uteifrån att köpa bebygda jordbruksfastigheter och bara använda dom till kapitalplacering och fritidsbostad.
    Som det är nu så går det åt allt överskott från att arbeta till att frakta sig mellan bostad och jobb. Det blir inget över för att konkurera med sörlänningar om budgivning på skogsfastigheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.